10 самих популярних автівок 2013 року

Цього року в США знову набирають популярність позашляховики і пікапи, що пояснюється низькими цінами на паливо і пожвавленням економіки.

Але на інших ринках споживачі віддають перевагу невеликим і економічним автомобілям. Самий яскравий приклад – Ford Focus. Цього року ця модель знову змогла випередити попереднього беззмінного лідера – Toyota Corolla. Відрив – 58 000 автомобілів.

У США Ford Focus є далеко не самим продаваним автомобілем. За підрахунками LMC Automotive, в листопаді 2013 він був лише п’ятим з продажу в своєму сегменті, в якому лідирує японська Honda Civic. Цього року вона не потрапила в десятку найбільш продаваних у світі: 665 000 штук, 11 – е місце. При цьому більше 80 % всіх Ford Focus продається поза США. Майже половина світових продажів Honda Civic доводиться на американський ринок.

Попит на автомобілі у світі зростає завдяки ринкам, що розвиваються. LMC прогнозує, що в 2013 році буде продано 83500000 автомобілів. Це вже четвертий поспіль рік рекордних продажів – з 2009 року вони зросли на 31%. До 2020 року продажі легкових автомобілів у світі досягнуть 117 млн ??на рік – на 40 % вище, ніж в 2013 році.

У списку найбільш популярних автомобілів 2013 домінують невеликі автомобілі. Єдиною середньорозмірною моделлю в списку виявилася Toyota Camry – самий продаваний легковий автомобіль в США. Єдиним кросовером серед бестселерів світового авторинку виявилася Honda CR-V.

Список десяти найбільш продаваних автомобілів США разюче відрізняється від світових тенденцій. До нього увійшли лише три автомобілі з 10 найбільш продаваних у світі: Camry, Corolla і CR -V. А переважають в ньому пікапи (Ford F- 150, Chevrolet Silverado і Dodge Ram) і великі сімейні автомобілі, такі як Ford Fusion, Honda Accord, Hyundai Sonata і Nissan Altima.

__________________________________________________________________________________

Самосвалы китайские от фирмы ООО “СВС-Спецторг”. Прямые поставки по ценам заводов – производителей.