Гербіциди для полуниці

Для кожного з видів садових і городніх культур, в тому числі і для полуниці необхідно використовувати певні препарати.

Якщо говорити про полуниці, то найчастіше існує необхідність знищення пирію і осоту.

Гербіциди вносяться в грунт в кінці весни або на початку червня. Найкраще робити це до посадки полуниці. При цьому найбільш універсальний засіб Раджметсол або Вихор.
Всі ці суміші застосовуються на ранній стадії розвитку бур’янів.

Ще одним непоганим засобом вважається гербіцид Лонтрел 300 -Д. Представляє він собою розчин клопіралід і застосовується для боротьби з такими видами небажаних в городі рослин, як ромашка, кульбаба, щавель, подорожник, гречишка і горяни. Крім того цей препарат відмінно підходить для знищення будь-яких бур’янів роду складноцвітих , в тому числі і різних видів осоту.

Обробку можна проводити на будь-якій стадії розвитку трави. Для цього необхідно розвести приблизно п’ять мілілітрів препарату в шести літрах води. Даним розчином обробляється грядка з полуницею з розрахунку п’ять літрів на сотку.

Гербіциди слід застосовувати максимально обережно. Вони можуть бути злегка отруйні для людини і домашніх тварин. І хоча розкладаються на нешкідливі складові вони досить швидко, краще все ж буде трохи підстрахуватися і не застосовувати занадто великих доз для обробки, як полуниці, так і інших культур.

Більш детальніше про гербіциди та інші пестициди в Україні Ви зможете дізнатись на сайті lazorik-don.ru. Інформація буде корисною як починаючим дачникам так і досвідченим садівникам.