Китайських туристів найбільше в світі

Китайці зайняли перше місце в світі за кількістю туристів, що відправляються в подорожі за кордон.

За підсумками минулого року, кількість китайських мандрівників склало 97 мільйонів чоловік, а це на 14 мільйонів більш , ніж було зазначено в 2012 році. Згідно з прогнозами фахівців, у поточному році кількість відпочиваючих за кордоном китайців повинно перевищити 100 мільйонів чоловік.

Крім того, відпочиваючі з Китаю вже побили всі можливі рекорди за кількістю фінансових коштів, залишених у закордонних готелях і магазинах. За словами глави дослідницького центру Сой Рун, в 2014 році їм знову вдасться домогтися першості даній сфері.

«Китайські туристи витрачають багато грошей за кордоном, що в деяких країнах їх навіть прозвали«ходячими гаманцями», – доповнив він.

Середня сума витрачених туристами коштів коливається в районі 2,5 тисячі доларів на людину. Самі ж відпочивальники аргументують серйозні витрати тим, що це дуже важливо для економіки тієї країни, в якій вони відпочивають.

Велика частина китайських туристів воліє відпочивати в азіатських і європейських країнах. Саме там бажають провести свою відпустку 75 відсотків від загального числа відпочиваючих. До Росії, наприклад, потік китайських мандрівників за минулий рік збільшився на 40 відсотків. Тільки в Москві побували близько 310 тисяч туристів з Піднебесної.

Водночас зростає і число китайців, які подорожують всередині своєї країни. Китайських туристів, що відвідали місцеві пам’ятки виявилося 3,2 мільярда чоловік. Найпопулярнішим напрямком у відпочиваючих виявився Санья, найпівденнішу місто країни, розташоване на острові Хайнань.

________________________________________

Кстати, подражайте китайцам и также не сидите дома, а отправляйтесь отдыхать куда-нибудь. На лыжный курорт Домбая напр. Стоимость номеров Домбая в межсезонье не большая.