На Житомирщині не обійшлося без допомоги військових

28 січня в Бердичеві Житомирської області, газовоз, який виїжджав з газової заправки по вулиці Волочаївській застряг у заметі і перехилився на лівий бік. Витягнути автомобіль цивільною технікою не вдалося, тому й звернулися до військових.

Близько 20.00 години військовослужбовці 26 Бердичівської артилерійської бригади на БТСі прибули на місце події і витягнули із замету 40-тонний газовоз.

– Ми не могли відмовити, коли до нас звернулися за допомогою, адже допомагати людям у надзвичайних ситуаціях є справою честі для військовослужбовців, – сказав командир 26-ї Бердичівської артилерійської бригади полковник Андрій Маліновський.

В березні 2013-го року року підрозділи цієї бригади активно долучилися до ліквідації стихії (надмірних опадів снігу). За допомоги військовослужбовців та спецтехніки розчистили більше 500 кілометрів автомобільних шляхів.

У військових частинах 8-го армійського корпусу, відповідно до рішення командира корпусу генерал-лейтенанта Петра Литвина створили загони з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Близько 100 одиниць техніки та більше 500 військовослужбовців готові надати допомогу цивільному населенню у боротьбі з негодою.

Олександр Крижанівський