Операційна система Android буде встановлена ??на цілий ряд автомобілів

Операційна система Android буде встановлена ??на цілий ряд автомобілів марок Honda, General Motors, Audi і Hyundai. Про це заявила компанія Google, повідомляє японська компанія Nikkei.

Згідно інформації озвученої у віторок, компанія буде займатися установкою на автомобілі операційної системи. З її допомогою водії зможуть отримувати електронну пошту, завантажувати карти і користуватися голосовими послугами.

Також очікується, що Google розробить сервіси, які дозволять використовувати смартфони на базі операційної системи під час водіння. У числі пріоритетних розробок – передача частини інформації в бортовий комп’ютер автомобіля через смартфони за допомогою голосових команд. Крім того, за допомогою системи можна буде завантажувати свіжі хіти прямо в автомобільну музичну систему.

Деякі з цих послуг будуть доступні на випущених автомобілях вже цього року, зазначають менеджери компанії.

Для втілення задумок компанія Google створила технологічний альянс з автомобільними виробниками.

Операційна система Android була вперше випущена в 2008 р. Вона за останніми оцінками встановлена ??на 80 % смартфонів у світі. Серед її найважливіших достоїнств – сумісність з комп’ютером з встановленою ОС Windows і відкритий вихідний код самої системи. Останнє дозволяє розробникам відносно просто розробляти програми для користувачів смартфонів. Android також і критикують – зокрема за можливість передачі на сервери Google даних про місцезнаходження користувача.
__________________________________________________________________________________
Группа компаний ЭТС реализует самосвалы HOWO, SHAANXI и другие. Прoдажа самосвалов производится с сертификатом соответсвтия.