У 2014 буде два місячні та два сонячні затемнення

Наступаючий рік буде відзначений найрізноманітнішими небесними явищами, серед яких сонячні і місячні затемнення, сім комет і один астероїд, обіцяють фахівці планетарію Державної сибірської геодезичної академії.

Тому, замовляйте квитки на http://www.pilot.ua/ вже зараз, щоб не прогавити ці події!

Отже, у 2014 році жителі землі зможуть спостерігати два місячних і два сонячних затемнення, передбачили новосибірські астрономи. Перше місячне затемнення відбудеться 15 квітня, проте його можна буде спостерігати тільки в Південній і Північній Америці, і ще в Антарктиді.
Наслідком цього зіткнення можуть стати зміни в кліматі Марса. Згідно з версією деяких фахівців, удар комети підніме в атмосферу Червоної планети гігантську кількість пилу, випаруються величезні обсяги водяного льоду, і все це призведе до глобального потепління.

А 29 квітня мешканці Індонезії, Австралії та Східної Сибіру зможуть помилуватися кільцеподібним затемненням сонця.

8 жовтня відбудеться повне місячне затемнення. А 23 жовтня Сонячні. Його можна буде побачити на сході Росії, в Північній Америці і на півночі Тихого океану.
 
Крім того, 9 квітня до Землі максимально наблизиться Марс, і тому його можна буде побачити неозброєним оком. Також в перші шість місяців майбутнього року до Землі підійдуть Сатурн, Венера і Юпітер. В осінній період стануть добре помітні віддалені від нас Уран і Нептун.
Що стосується комет, то одним з найбільш вражаючих подій у житті Сонячної системи стане крах недавно відкритої астрономами комети C/2013 A1. Це небесне тіло, діаметром в 50 км, вріжеться в поверхню Марса.
 
Як розраховують учені, величезна комета, яка мчить зі швидкістю 56 кілометрів на секунду, цілком може перетнутися з Марсом. У разі їх зіткнення сила вибуху буде жахливої ??- 20 мільярдів мегатонн.