У Житомирі буде КВН

11 лютого о 16.30 в приміщенні обласної державної телерадіокомпанії уже втретє відбудеться всеукраїнський фестиваль дитячих та юнацьких команд КВН “Сміховик”.

Про це розповіли організатори фестивалю під час прес-конференції в залі житомирської радіоелектронної компанії «REC», яку очолює президент Георгій Матишнюк. Саме ця компанія виступає генеральним спонсором запланованого заходу.

Із журналістами спілкувалися виконавчий директор Асоціації «КВН України» Володимир Виговський, лідер команди «Дівчата з Житомира», літературний редактор Асоціації «КВН України» Марина Поплавська, заслужений діяч мистецтв України, ведучий «Сміховика» Володимир Шинкарук та відомий художник-карикатурист Василь Вознюк.

«Уже підтвердили свою участь у фестивалі дев’ять команд юних КВН-щиків – з Житомира, Одеси, Тернополю, Запоріжжя, Рівного, Лубнів, Козятину, Боярки, Чорнобаїв. Можливо, цей список збільшиться. Вік учасників – від семи-восьми років до 18-ти. Склад журі ще узгоджується. Під час голосування бали не виставлятимуться, підсумки підбиватимуться на рівні обговорення. Головним завданням «Сміховика» не є визначення одного переможця, кожен творчий колектив отримає нагороду, як мінімум – диплом. Для дітей подібні заходи – це насамперед стимул до творчості», – розповів Володимир Виговський.

Організатори фестивалю забезпечують для учасників комфортне перебування в Житомирі, зокрема, проживання та харчування. Як зауважив В.Виговський, навіть не дивлячись на хороші умови, не всі батьки погоджуються відпускати дітей у творче «відрядження», бо на носі – ЗНО, школярам потрібно готуватися.

Хоча, як показує практика, ті діти, які активні в творчості, зазвичай відмінники в навчанні, тобто вони встигають скрізь.

«Під час минулорічного «Сміховика» відпочив душею і тілом, – ділиться Володимир Шинкарук, – Деякі команди показують винятково високий рівень, мають вражаюче почуття гумору. Такі фестивалі роблять мене молодим».

Потрапити на концерт можна буде за запрошеннями, які безкоштовно розповсюджуватимуть у школах та деяких середньо-технічних і вищих навчальних закладах Житомира. Також придбати запрошення за символічну ціну можна в телецентрі.

Марія Хімич