У Житомирі вдруге штурмували обласну раду

У Житомирі, 23 грудня, вдруге штурмували обласну раду.

Більше тисячі житомиряни зібрались учвечері біля Корольова. Прийшли через заклики на ранковому мітингу. Через те, що ніхто так і не взяв відповідальності за зібрання та не озвучив конкретних цілей, люди розділились. Одні вимагали штурму та захоплення приміщення обласної ради, інші йти ходою і збиратись на наступний день, бо нікого, за їх словами, там вже немає.

Поки одна частина ходила містом, інша взялась штурмувати приміщення. Вхід перекрили кількадесят міліціонерів – без щитів, дубинок, взявшись за руку.

Після двох спроб, з центрального входу вибігло з десяток міліціонерів внутрішніх військ. Їх почали закидати сніжками. ВВшників завели всередину. Після чого люди відступили та розійшлись. На мітингу були присутні декілька опозиційних депутатів, які весь час намагались стримати натовп та запрошували їх на мітинг до міської ради на 12 год. Більша частина слухати депутатів відмовлялась, вимагаючи від них очолити штурм, але ті відмовились.

Наразі, в УМВС відразу розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ст. 15 (замах на злочин), ч.1 ст. 341 (захоплення державної будівлі) КК України. Про це написали на сайті обласної прокуратури.

Нагадаємо, 23 січня, на початку сесійного засідання обласної ради близько сотні людей активно штурмували вхід в приміщення ради. Люди обурені тим, що влада довела конфлікт до кровопролиття. Вимагали допустити їх представників у зал засідань.

На даний момент вже в 9 обласних центрах люди захоплювали або блокували ради та адміністрації.