В Житомирі ЗАВЕРШИВСЯ суд над Народною радою, по області скасовують і відміняють рішення громад

Без категорії

31 січня о 10:00 в приміщенні окружного адміністративного суду (вул. Мала Бердичівська, 23) розпочалося судове засідання, де прокуратура м. Житомира буде намагатись скасувати рішення міської ради про створення Народної Ради Житомира.

СудитьР. М. Шимонович.

При цьому, прокуратура через суди вже скасувала 7 рішень районних та місцевих рад, назвавши їх “протиправними діями”.

Зокрема, заступник обласного прокурора Володимир Кобернюк вважає, повідомляють в прокуратурі, що рішення місцевих рад стосувалися діяльності правоохоронних органів, проведення позачергових виборів, звільнення затриманих активістів та закриття стосовно них кримінальних проваджень та низки інших питань, які ніяким чином не відносяться до компетенції органів місцевого самоврядування.

Заступник прокурора області також додав, що Житомирський окружний адміністративний суд заборонив головам місцевих рад підписувати та оприлюднювати такі рішення.

Але якими законами це не передбачено, прокуратура не зазначає.

Активіст Ткачук Дмитро в ефірі канала “СК” відзначив, що для функіонування Народно ради вистачає лише Конституції та волі депутатів, адже жодним законом не передбачено, що подібна рада має реєструватись в Мінюсті чи для неї мають вимагатись якісь інші положення, декларації і тд.

Станом на 11 15, як повідомляють активісти, юристи кажуть, що прокуратура, порадившись з міською радою, відкликала позов, бо офіційно Народна рада не затверджена. Судді 40 хв. знаходяться в дорадчій кімнаті

11 40 Суддя почала оголошувати рішення.

Попередньо, суд вирішив, що створеної Народної ради фактично немає, бо письмового рішення, підписаного міським головою немає, тому немає що і відміняти. А от звернення до Президента та ВР, як і в інших міськрадах, скасував, зауваживши, що це не в компетенції органів місцевого самоврядування.