Volkswagen поверне на конвеєр легендарну “Kombi”

Знаменитий мікроавтобус компанії Volkswagen, відомий під іменами Kombi і Т2, з’явився на світ понад шістдесят років тому, а його виробництво остаточно завершилося лише в цьому місяці.

Тим не менше, влада Бразилії хоче розглянути можливість запустити конвеєр заново.

Бразилія донедавна залишалася єдиною країною світу, де все ще випускався оригінальний VW Kombi. Випуск заслуженою моделі довелося припинити, так як з 1 січня в Бразилії посилюються вимоги до нових автомобілів – всі моделі, що сходять з конвеєрів у цій країні, повинні бути обладнані ABS і фронтальними подушками безпеки. У VW вже встигли заявити, що конструкція мікроавтобуса не передбачає можливості інтеграції нових систем безпеки. Крім того, такі нововведення серйозно підвищили б ціну автомобіля.

І все ж влада Бразилії виступили із заявою, що подумають над можливістю вивести VW Kombi зі сфери дії нових вимог. Міністр фінансів цієї країни Гвідо Мантега заявив, що в 1950 році, коли VW Kombi з’явився на світ, про подушки безпеки і ABS світова промисловість і не думала. Крім того, модель користується в Бразилії достатньою популярністю – завод концерну випускав близько 250 мікроавтобусів на день.

Коли саме VW Kombi повернеться на конвеєр, і чи повернеться, поки не відомо. Варто відзначити, що керівництво концерну вже попрощалося зі знаковою моделлю, випустивши спеціальне виконання Last Edition. Воно відрізняється особливим забарвленням кузова і деякими нововведеннями в бортовій аудіосистемі.
_______________________________________________________________________________