Житомир і НЕФКО думають, як погодити всі документи, щоб утеплити перші 4 установи

Житомир і корпорація НеФКО думають над отриманням погоджень, проведення тендерів на комплексне утеплення перших чотирьох закладів бюджетної сфери у цьому році.

Про це Репортеру повідомили в міській раді.

Робоча нарада щодо реалізації проекту з утеплення 19 закладів бюджетної сфери у співпраці м. Житомира із корпорацією НЕФКО відбулася 17 січня 2014 року.

«Це вже не перший проект, який ми реалізовуємо спільно із НЕФКО. Цим проектом передбачено проведення теплової модернізації 19 бюджетних закладів – дитячих садочків, шкіл, медичних закладів, які були відібрані фахівцями із 60 установ. Саме вони увійшли у програму модернізації», – повідомив керівник міста Володимир Дебой.

Мер Житомира наголосив, що третина від загальної суми втілення проектів – безповоротні грантові кошти від Фонду Е5Р та SIDA.

Так, загальна сума реалізації проекту з утеплення 19 закладів бюджетної сфери складає 4,7 млн.євро, із яких 3 млн.євро – кредитні кошти, 1,35 млн.євро – безповоротний грант від Е5Р, 155 тис.євро – фінансування від міста та 200 тис.євро – грантові кошти від SIDA.
Тобто грантова складова становить 1,55 млн.євро, кредитна – 3 млн.євро та місцевий внесок – 155 тис.євро.

«В минулому році ми отримали всі дозволи від правління НЕФКО на реалізацію данного проекту. Саме до Житомира зараз прикута увага всіх донорів», – наголосила інвестиційний радник НЕФКО в Україні Юлія Шевчук.

Юлія Шевчук наголосила, що попереду у м. Житомир і корпорації НЕФКО – найбільш складний і відповідальний етап – погодження всіх документів у міністерствах, проведення тендерних процедур та сама реалізація проекту.