Житомирянка захищає від місцевого підприємця частину своєї приватної власності

29 березня 2013-го року в редакцію сайту Репортер Житомира зверталась житомирянка Майя Котвіцька, яка мешкає за адресою: Соснова, 110, кв. 2.

Жінка скаржилась, що житомирський підприємець нечесним шляхом намагається захопити частину її земельної ділянки для проїзду до своєї ділянки, яка розташована за адресою, вул. Лісна, 91, та знаходиться за 500 метрів від ділянки Котвіцької.

Тепер жінка, каже, що підприємець вже не обмежується сараєм, а й планує виселити її з її будинку.

За словами житомирянки, місцева влада всіляко сприяє впливовішому громадянину в захопленні її землі. У теж же час чиновники перешкоджають Котвицькій в отриманні акта приватизації на земельну ділянку, на що вона й її чоловік мають законне право.

Житомирянка скаржилась – через те, що їй блокують приватизацію землі, вона не може здійснити на території своєї земельні ділянки роботи з обслуговування будинку – ні провести газ, ні водовідведення. До цього часу господарі не можуть розпочати роботи з підключення комунікацій до своєї ділянки.

Пройшло більше ніж півроку, а підприємець все ще вимагає від Майї Котвіцької частину її земельної ділянки.

Жінка повторно звернулась в редакцію сайту Репортер Житомира й повідомила, що результати експертизи, проведеної експертом Ревуцьким Ю.В. які встановили неіснування проїзду через ділянку житомирянки, були проінгоровані бізнесменом, якому потрібен був проїзд до його земельної ділянки будь-якою ціною.

Водночас, експерт Максимчук С.І. 27.11.2013-го року провів експертизу щоод проїзду по земельній ділянці по вулю Сосновій, 110.

Майя Котвіцька вважає, що ця експертиза необ’єктивна й недійсна, тому, зі слів житомирянки, вона була проведена по незатвердженим, незавіреним належним чином документам.

Висновки цієї експертизи вказали на можливість проведення проїзду на запроектовану вулицю Лісну, 91, яка на даний час відсутня – такої адреси неіснує на карті Житомира.

Житомирянка каже, що найголовнішим аргументом щодо незаконності будь яких спроб Гордійчуком захопити частину земельної ділянки для проїзду є те, що на цій ділянці знаходиться недоторканна приватна власність – сарай Г., який чинним законодавством захищають статті 316, 317, 319, 321 ЦК України, та стаття 120 ЗК України та стаття 57 ч.2 СК України.

Ще одним аргументом недійсності цієї експеризи, зі слів Котвіцької є те, що управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища не надало експерту належним чином завірених законодавством документів, а саме – не завірений чинним законодавством фрагмент генерального плану вулиці Соснової, 110, кв.1,2.

– На разі, експерт Максимчук з підприємцем намагається захопити частину моєї земельної ділянки Він змушує мене знести мою приватну власність, сарай Г., – каже Майя Котвіцька.

Жінка вважає, що результати цієї експектизи потрібно скасувати, оскільки сама експертиза є незаконною. Тому вона збирається скажитися в Генеральну прокуратуру, Держземагентство України та центральні ЗМІ.

Відсутня назва вулиці, відсутні будинки.

Суцільний паркан, за яким приватна власність Майі Котвіцької. На фотографії видно, що на цій території відсутній проїзд.