“Беркут, птичка, вернись домой”, – у Житомирі активісти пікетували обласне УМВС. Фото. Відео

5 лютого у Житомирі майданівці пікетували УМВС на Бульварі, вимагаючи відкликати житомирський “Беркут” з Києва.

Кількадесят активістів тримали плакати із написами: “Беркут,птичка,вернись домой”, “Памятайте кому присягали на вірність” та скандували “Беркут, додому!”.

За їх словами, підрозділ житомирського Беркуту має повернутись назад з Києва, бо там вони виконують злочинні накази:стріляють у мітингувальників, журналістів та медиків.

Активісти принесли 446 підписів житомирян, які підписались під зверненням до керівництва обласної міліції відкликати підрозділ. Майданівці твердять, якщо цього буде мало – зберуть іще.

“Беркут” був створений задля боротьби з організованою злочинністю, а не для боротьби з вланим народом. Ми прийшши запитати керівн иків: Що потрібно ще нам зробити, скільки людей привести чи підписів зібрати, щоб “Беркут”, нарешті, відізвали?”, – зазначив активіст Юрій Жуковський.

До мітингарів вийшов заступник начальника управління – начальник міліції громадської безпеки Юрій Лебідь, який не коментуючи ситуацію журналістам, взяв підписи і пообіцяв активістам письмову відповідь на їх звернення.