Частина Житомира не підтримує повернення до влади нелюстрованих “любих друзів”

В Житомирі 43 депутати міської ради проголосували за дострокове припинення повноважень міського голови Володимира Дебоя.

Незручного для багатьох мера все ж вдалося здихатися, про що мріяв не один депутат. Мер був непоступливим в багатьох питаннях, а відповідно й незручним.

Тепер місто очікує період повернення “любих друзів” – представників політичного сектору влади, яку втратив Віктор Ющенко за часів свого неоднозначного президенства і період господарювання яких на Житомирщині запам’ятався ганебною боротьбою за владу, публічними скандалами, сумнівними успіхами в економіці, приватизацією біг-бордів й комунального майна, “сінокосами”, доведенням комунальних підприємств до фактичного банкутства, розцвітом приватних маршрутних перевізників та інших незаконних схем.

Сьогоднішня сесія міської ради Житомира продемонструвала, що в сесійному залі значна частина людей не підтримувала відставку міського голови.

Працівники виконкому говорять: мер тримав себе дуже достойно й витратив чимало нервів, як під час останніх сесій, так і з самого початку протестів у Житомирі, коли він виходив до протестуючого натовпу, дозволяв чинити народовладдя, не чіплявся за владу через насилля.

У Житомирі, попри статус “опозиційного” міста дуже багато людей, які недовіряють нинішнім опозиціонерам, особливо лідерам, й не бажають бачити їх при владі, при тому, що буквально всі засуджують дії Януковича, який так бездарно розпорядився владою, підставивши багатьох порядних людей, заплямував себе кров’ю, призвів до страждань в родинах вбитих.

До місцевих виборів місцева опозиція має реабілітуватися за імідж неконструктивної сили, отриманий за часи правління Ющенка.

Житомиряни в сесійному залі вимагали люстрації для всіх, у тому числі для опозиції, щоб не було так, що злодій кричить “держи злодія”.