Депутат Онищук припускає, що бюджет під час сесії у Житомирі не приймуть

Бюджет на черговій житомирській сесії у пятницю, 7 лютого, скоріш усього не приймуть.

Про це Репортеру розповів міський депутат Сергій Онищук.

За його словами, перед тим, як виносити бюджет та всі його складові на сесію, його необхідно доповісти всім депутатам. Потрібно довести кожний кошторис та переконати, що кожна гривня там виправдана.

“А вони на комісії не ходять, а потім будуть коментарі під час перерви давати про злих опозиціонерів та пухнасту, турботливу владу”, – зазначає депутат.

Депутат також запевняє, що ще однією причиною є те, що в проект бюджету закладений дерибан.

“Учора не відбулась комісія (з питань містобудування, архітектури та землекористування ред.), тому що не було кворуму та й рішення прийняті не були б легетимними. Не прийшли на засідання комісії депутати від ПР, заступники міського голови та один з керівників комунального під-ва, святкували день народження одного посадовця. Не зручно їм на наши запитання відповідати, та й деребан вже розроблено та на затвердження сесії чекає. А деребан відбувається перед (або під час) розробкою відповідного проекту рішення, нам же на засідання приносять готовий продукт, мовляв голосуй або не голосуй, все одно, кому потрібно, той отримає. Вся наша робота невілюється під час засідання погоджувальної ради, та й своїх шахраїв вистачає. А на сесію буває приносять проекти рішень прямо під час сесійного засідання, із дуже гордою але незрозумілою позначкою: “проект рішення УЗГОДЖЕНИЙ”. От і думайте, коли та де він, цей проект погоджений”, – відзначив Сергій Онищук.

Нагадаємо, 7 лютого, відбудеться сесія міської ради. На порядку денному 16 питань. Ключове – бюджет міста на 2014 рік.