На Житомирщині машина насмерть збила першокласника, який повертаючись зі школи, переходив трасу

7-го лютого в Новограді-Волинському Житомирської області на автодорозі Київ-Чоп під колеса автівки потрапив 6-річний учень 1 класу.

Хлопчик переходив трасу по нерегульованому пішохідному переходу. Від отриманих травм дитина померла у лікарні. Міліцією розпочато кримінальне провадження.

6-річний Іван, як й інші школярі, повертався з навчання. Дітей розвозив шкільний автобус по навколишнім селам. На зупинці у селі Перемоза, де жив хлопчик, йому залишалось перейти автодорогу, щоб потрапити додому. Але дитину збив автомобіль MITSUBISHI OUTLANDER, який рухався в напрямку Києва.

За попередньою інформацією, водій, намагаючись уникнути зіткнення, різко змінив напрямок руху, від чого втратив керування транспортним засобом. У результаті авто перекинулось та злетіло в кювет.

На жаль, це не врятувало дитину: хлопчика терміново було доставлено каретою швидкої до реанімаційного відділення лікарні. Проте врятувати дитяче життя, попри всі зусилля медиків, не вдалося.

З’ясування обставин трагедії проводиться у рамках розпочатого кримінального провадження за ч.2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 3 до 8 років.

Як повідомив перший заступник начальника УМВС Василь Дячук, Слідчим управлінням УМВС провадження взято на особливий контроль для проведення всебічного ретельного та об’єктивного розслідування.

Водій позашляховика, 33-річний киянин, наразі допитується. Транспортний засіб вилучений та доставлений на спецмайданчик.

УМВС України в Житомирській області висловлює співчуття родині загиблого Івана.

СЗГ УМВС України в Житомирській області

Першокласник, вийшовши з автобуса, сам переходив через дорогу