Щоб забезпечити житомирських пільговиків ліками, необхідно збільшити фінансування в чотири рази

На сьогоднішній день, щоб забезпечити усі пільгові категорії населення потрібними ліками, необхідно збільшити фінансування таких категорій приблизно у чотири рази.

Таку думку висловив директор КП «Фармація» Олексій Ковтушенко, повідомляють Репортер в міській раді.

«По-перше, це збільшить об’єм реалізації, тобто ми працюватимемо на прибуток, збільшуватиметься товарообіг, стане можливим розширення асортименту. По-друге, це зніме певну соціальну напругу. Адже ніхто з комерційних аптек не хоче займатись відпуском ліків для пільгових категорій. Якби було достатньо коштів, не було б такого, що ми відпускаємо лише кілька годин, а людина в будь-який час змогла б прийти та одержати необхідні ліки», – підкреслює Олексій Ковтушенко.

За його словами, загалом за 2013 рік пільгові ліки одержали 6729 осіб, які фінансуються тільки з міського бюджету, а також 641 людина, постраждалих від аварії на ЧАЕС, забезпечення ліками яких здійснюється за кошти з державного бюджету.

«КП «Фармація майже рентабельне і на сьогодні – це єдиний заклад, який забезпечує пільгові категорії населення ліками, які люди найбільше потребують», – зазначає Олексій Ковтушенко.