У Житомирі Мокрицький презентує свою нову книгу, яка є результатом 30-річної роботи

У Житомирі, в четвер, о 16 год. краєзнавець Георгій Мокрицький в приміщенні Житомирської обласної наукової бібліотеки ім. Олега Ольжича презентує свою нову книгу «Танго з минулим», яка є результатом 30-річної роботи.

Книга з’явилась в світ за підтримки та сприяння вчених, освітніх діячів, істориків, письменників, а також працівників лікарень і поліклінік м. Житомира та ін.

Книга «Танго з минулим» – результат 30-річної невтомної дослідницької діяльності автора: листування з нащадками видатних людей України, Італії, Казахстану, Канади, Німеччини, Російської Федерації та ін. країнах; зустрічей з ними в різних містах колишнього СРСР; копіткої роботи в архівах і бібліотеках Житомира, Києва, Львова, Одеси, Москви, Санкт-Петербургу.

«Це дуже захоплююча робота, коли зближаєшся на мить зі своїми героями, коли поринаєш у вир їхнього життя, минулі роки і століття, долаючи простір і час. Хіба це не нагадує запальне танго?», – пише у передмові автор.

У книзі вміщено 40 нарисів про неординарні постаті в історії Житомира, 160 цікавих краєзнавчих мініатюр про місто. Книга проілюстрована 600 фотознімками.
Нариси у книзі різнопланові, відрізняються за обсягом та наповненням фактами. Це, в більшості, невеликі есе та глибокі розвідки. У книзі представлені розповіді про життєвий шлях героїв і автор детальніше зупиняється на житомирських діячах і маловідомих сторінках їхньої біографії. На сторінках книги читач зустріне й «антигероїв».