У Житомирі журналісти обговорювали цензуру, роздержавлення ЗМІ, а Француз розповів, як платив за ефір

У Житомирі 24 лютого збирались журналісти різних видань, радіо, телебачення, щоб обговорити подальші плани.

Темою номер один стали цензура та роздержавлення ЗМІ.

На початку Олег Бабкін,диретор ТРК “Союз-ТВ” поскаржився на деякі видання, які критикують його компанію, звинувачуючи в цензурі і розповсюдженні неправди. Він пригрозив судом та закликав зупинитись, бо не хоче, щоб в приміщення полетіли коктейлі Молотова.

Критики піддалися керівники ОДТРК, які зараз показують події з Майдану і готові це вже робити постійно.

Але журналісти зазначили, що саме такий підхід і приводить до цензури. Замість одних показують інших, які прийшли до влади.

Виступили за збалансованість. Закликали змінити стару команду, яка за часи попередньої влади вводила цензуру на опозицію та взагалі події на Майдані.

Новий голова облради Віталій Француз зізнався, що платив за ефіри по декілька тисяч, а останні півроку не пускали навіть за гроші.

“Щоб потрапити в ефір ми платили 2 тис. грн. Потім пускати перестали зовсім. Жартуючи, пропонували навіть 100 тис. за ефір – все рівно не пускали”, – сказав Француз.

Правда, поки змінити керівництво складно, адже такі рішення приймають в Києві. Можливо через декілька днів зміни відбудуться й так. Але вирішили написати звернення в Нацраду України з питань телебачення і радіомовлення та вимагати кандидатуру, яку затвердять усі на майбутніх зборах.

Щодо роздержавлення, то тут теж не все просто. Не всі законопроекти ще напрацьовані. Рішення має прийняти Верховна Рада. Але направити вимогу таки вирішили.

Єдине, що працівники державних та комунальних ЗМІ побоюються, що залишаться на вулиці, бо без держфінансування не виживуть.

Окрім цього, новий голова облради Віталій Француз і його заступник Руслан Годлований, що прийшли на зустріч запевнили, що систематично збиратимуть бріфінги та звітуватимуть про виконану роботу.