У Житомирській області знайшли та повернули в родину 11-річного втікача

Через дитячу образу на рідних хлопчик з Радомишльського району залишив домівку та подався у мандри, повідомили Репортер в УМВС.

Про те, що її 11-річний син не ночував удома, до міліції лише уранці сповістила 27-річна жителька одного з сіл Радомишльського району.

За словами заявниці, її дитина надвечір непомітно зникла з дому, коли мати поралася по господарству. Ніч самостійних пошуків хлопчика рідними та односельцями не принесла жодних результатів.

За якусь годину до міліції зателефонувала жителька м. Радомишля та повідомила, що вранці виявила хлопчика, який вийшов з сусіднього будинку, де наразі ніхто не проживає. За її словами, він зізнався, що втік зі свого дому.

На місце події негайно було направлено слідчо-оперативну групу Радомишльського райвідділу міліції.

Місцеві жителі передали в руки правоохоронцям дитину, зовнішні ознаки якої співпадали із зазначеними в орієнтуванні на зниклого хлопчика. Водночас знайда підтвердив, що є тим, кого нині розшукують.

Хлопчик розповів міліціонерам, що образився на свою маму, коли вона попросила його допомоги по господарству.

Відтак тишком одягнувся і залишив рідну домівку, маючи на меті дістатися будинку в районному центрі, де певний час квартирувала його родина. До Радомишля хлопчику вдалося потрапити попутним транспортом.

Чому ніхто з водіїв не звернув увагу на малолітню дитину без супроводу дорослих, залишається загадкою.

Відтак, діставшись до місця свого слідування, дитина пробралася до старого будинку, де раніше мешкала родина, через чорний хід.

Хлопчик самотужки розтопив піч, аби не змерзнути, і навіть спромігся щось приготувати собі поїсти! Переночувавши в пустій хатині, вранці він вийшов на вулицю, де його й побачили місцеві жителі.

Медики, що оглянули знайду, не виявили розладів здоров’я у зв’язку з ризикованою мандрівкою. Після цього міліціонери повернули дитину додому і провели з нею та її рідними профілактичну бесіду.
__________________________________________________________________________________