В Житомирі демонтують атракціон “Сюрприз”

30 жовтня 2013 року Житомирським експертно-технічного центром Держгірпромнагляду було проведено експертне обстеження атракціонів «Сюрприз», за висновками яких вони підлягають демонтажу.

Про це інформує управління культури міської ради.

Атракціони «Сюрприз» встановили в Житомирі в 1985 році (середній строк використання 8 років). З 2009 року він не працює.

Атракціони «Сюрприз» мають значні корозійні пошкодження металоконструкцій, центральної вісі та механізмів. Такий результат поточного технічного огляду Житомирського експертно-технічного центру Держгірпромнагляду.

На основі цих висновків було заборонено експлуатацію вищезгаданих атракціонів.

Житомирські “Сюрпризи” все-таки хотіли врятувати. Дирекція КП «Парк культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна» мала намір відремонтувати атракціони, оскільки вони для багатьох житомирян асоціюються з дозвіллям в період молодості, та й з самим парком атракціонів Житомира.

Заключний вердикт звучав так: не рентабельно.

Капітальний ремонт атракціону із заміною механізмів та елементів може проводити тільки завод-виробник, який знаходиться в Російській Федерації (м. Єйськ) та коштує приблизно 500 тис. грн., що є недоцільним та економічно невигідним.