Є пропозиція замість Московської назвати на честь Небесної Сотні іншу вулицю

У Житомирі дискусії: яку вулицю перейменувати на честь Небесної сотні.

З цією метою в міськраді створють тимчасову депутатську комісію.

Перейменувати Московську на честь Небесної Сотні запропонував депутат від опозиції Мірошніков, який з його слів в тому числі матеріально підтримував Майдан.

Однак депутат Єлісеєв висловив зауваження щодо намірів зробити Московську вулицею на честь Небесної Сотні, оскільки перейменування такої великої вулиці створить значні незручності для городян.

“На цій вулиці компактно проживають тисячі людей, яким, як мінімум, треба буде змінювати штамп у паспорті з місця проживання, а підприємці змушені будуть робити перереєстрацію всіх юридичних документів. Це ж будуть великі витрати. Тому я «за» перейменування іншої вулиці. Заявляю офіційно я «проти» перейменування вулиці Московської”, – сказав Єлісєєв, який за мера Дебоя певний час завідував комунальними кінотеатрами Житомира – “Космос” та дитячий кінотеатр ім. Івана Франка.

Мірошніков сказав, що це не питання зручності, бо всі ми маємо розглядати це питання у контексті того, що більше сотні людей поклали своє життя за те, щоб всі ми одержали шанс збудувати достойну, кращу Україну, щоб ми могли реалізувались, були людьми з великої букви».

В комісію з цього питання попросився депутат-юрист Горай, а депутат міської ради Леонченко запропонувала залучити краєзнавця Мокрицького та порадила не поспішати.

До складу тимчасової комісії ввійшли 7 депутатів – Наталія Боровська, Олег Горай, Василь Дехтяренко, Наталія Леонченко, Сергій Мірошніков, Сергій Онищук, Олександр Радько.

В середовищі журналістів лунали думки щодо того, щоб перейменувати на честь Небесної Сотні в Житомирі не нейтральну Московську, а вулицю, названу в честь одного з червоних комісарів, які 100 років тому топили українців у крові. Вибір підходящих вулиць у Житомирі чималий.

Чиїми іменами названі деякі міські вулиці Житомира