“Житомирська опозиція спекулює на пам’ятнику Леніна”, – комуністка Стрякіна

Незважаючи на те, що питання демонтажу пам’ятника Леніну на сесії міськради Житомира 7-го лютого розглядати навіть і не планувалось, воно все-таки привернуло до себе увагу пікетом комуністів під стінами мерії та виступом на захист пам’ятника Леніну головної комуністки житомирської міської ради Зінаїди Стрякіної.

Представники компартії обурюються спекуляціями довколо цього болючого для них питання.

– Питання демонтажу пам’ятника Володимиру Іллічу Леніну завжди підіймає опозиція, незалежно від того, хто при владі, — каже Стрякіна. – Чомусь завжди це ініціюють саме в скрутні для економіки часи, щоб відволікти громадян від нагальних проблем й переключити їхню увагу на безпредметну політику.”

Заява свободівця Сергія Онищука про те, що пам’ятник можна знести навіть без згоди громади, викликала гнівну реакцію захисників Леніна, які стояли на вулиці й слухали перебіг сесій через звукопідсилювач, виведений на Михайлівську.

– Вибачте, але ж це власність міської громади, – сказала Стрякіна. – Люди вважають, що цей пам’ятник потрібен. Коли Онищук вийшов до людей, він почув їх обурення, їх гнів з приводу демонтажу. Такі, як Онищук, не розуміють, що коли дійсно підніметься громада, не за гроші, а за покликом серця, розуму та гніву, я б хотіла бачити тих, хто сьогодні збурює цю ситуацію.”

Підтримує Стрякіну й депутат Верховної Ради Василь Самойленко, який також виступав зі сходів мерії Житомира перед прихильниками комуністичної ідеології: “У політичному плані сьогодні в Україні, та й в Житомирі є більш важливі завдання. В першу чергу треба завжди радитись з людьми. Це по-перше. А по-друге, постать Леніна – це постать. Це геніальна людина. Завдяки йому відбулася Україна. Про це теж слід пам’ятати. Історія нас розсудить”.

Мінаєва Діана, прес-служба ЖОГО «МІР»

Комуністка Стрякіна вчергове відвела загрозу від житомирського Леніна.