Житомирська прокуратура з деякими журналістами поговорила про амністію майданівців

12 лютого, заступник прокурора Житомирської області Сергій Борисенко з деякими журналістами поговорила про звільнення від кримінальної відповідальності та покарання осіб, які брали участь у масових акціях протесту, повідомили Репортер в прокуратурі.

Йшлося про особливості застосування Закону України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань», згідно якого протестувальників звідьнять в обмін на усі зайняті будівлі чи приміщення органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

А також, усі транспортні комунікації на вулиці Грушевського у місті Києві, а також інші вулиці, площі в усіх інших містах, крім тих, на яких відбуваються мирні акції протесту.

Заступник прокурора назвав ці умови гуманними.

З приводу Житомирщини прокурор зазначив наступне.

«У Житомирської області, на сьогоднішній день, відсутнє захоплення чи блокування будівель органів державної влади та місцевого самоврядування, вулиць, площ тощо»,- повідомив Сергій Борисенко.

«Разом з тим, органи внутрішніх справ області розслідують два кримінальні провадження, які, у разі введення в дію вище згадуваного Закону, будуть закриті. Це, зокрема, кримінальне провадження, розпочате за фактом замаху на захоплення будівлі Житомирської ОДА, готування до хуліганства, опору працівникам правоохоронного органу та за фактом погрози знищення майна працівника правоохоронного органу», – уточнив він.

Він підкреслив, що органи прокуратури з максимальною відповідальністю ставляться до виконання Закону.

«Для здійснення контролю та моніторингу щодо забезпечення виконання Закону на території Житомирщини, у прокуратурі Житомирської області створено робочу групу, до складу якої увійшли керівники управлінь та відділів прокуратури області. Очолив робочу групу прокурор області Валерій Шкуро», – повідомив він і додав, що робоча група постійно відслідковує ситуацію в області.