Житомирські депутати порадили з ким краще кохатися

Ексклюзивні поради від депутатів Житомирської міської ради як зберегти кохання – опубліковані у свіжому номері газети «Місто» від 13.02.2014 р.

Володимир Кропивницький: У коханні мають бути почуття однозначно. У першу чергу – потрібно довіряти, це є першою складовою щасливого подружжя. Бути іноді непередбачуваним – маю на увазі змінюватися, бути постійно новою людиною, робити приємні сюрпризи, подарунки. Моя кохана дружина – вона вміє дивувати навіть після десятків років спільного життя. Не менш важливо бути вірним. Той, хто кохає по-справжньому хоч одну людину, кохає весь світ. Великим прикладом для мене стали мої батьки, які святкуватимуть «золоте» весілля, а вже наступного року у моєї сім’ї буде «срібне». Звичайно, зміцнюють почуття діти, які є основою. Вони у нас народжені у любові.

Наталія Леонченко: Запорука міцних стосунків – взаємні довіра, підтримка й повага. Для того, щоб зберегти почуття, пристрасть, мають бути спільні інтереси. А в моїй сім’ї вони є. Це лижі, подорожі, спортивний туризм, однакові вподобання в фільмах й в літературі. А ще нас об’єднують діти.

Олександр Величко: Активна депутатська і громадська діяльність забирає дуже багато родинного часу і навіть спілкування. На День Святого Валентина вимкну телефон і проведу свято з коханою дружиною та улюбленими дітьми. Ці слова для моєї половинки: Олено, всі ті результати, яких я досягнув як особистість, ми – як команда, це все завдяки твоїй жіночій мудрості, чарівності, підтримці та взаєморозумінню. Ти – та людина, яка дає натхнення, рух вперед, бажання творити. Кохаю тебе, як і в студентські роки.

Віра Шелудченко: Якщо запитати в людей, що таке кохання, то в кожного буде своя відповідь. Звісно ж має бути пристрасть, вміння слухати, пробачати, берегти, голубити, робити приємні речі. Знаєте, коли зранку зробиш каву коханій людини – це вже приємність – потрібно демонструвати любов у малих речах. Й не обов’язково це мають бути коштовні подарунки. Щоденна увага й все буде добре. Чому розлучаються? Бо починають шукати того, чого не вистачає вдома. Жінка повинна відчути, що вона жінка, а чоловік – що він чоловік.

Юрій Мойсеєв: Секрет в тому, що ми з дружиною досі один одного до кінця не вивчили, що є речі, які ще й зараз нас дивують й завжди знаходиться нове, що ми дізнаємось один про одного. Двоє чудових доньок не дають згаснути нашим почуттям. Любов панує в нашій родині.

Сергій Колесник: Пам’ятаю, коли тільки розпочинали сімейне життя. Ніхто не знав, не уявляв, що буде у майбутньому. І що б не траплялося – зі мною завжди була підтримка дружини. Вона постійно підбадьорувала, я знав, що все вийде, бо для неї кращий у світі. Я був лідером, а вона казала, що я надійний тил. Цього року буде 25 років, як ми разом. Дякую своїй дружині за любов, за підтримку, за 2 дітей. Світлано, я тебе кохаю!

Олег Горай: Кохання – це компроміси, порозуміння, повага, довіра. Кохання не проявляється у кількості сказаних слів «Я тебе люблю», а в конкретних діях. Це уміння вислухати: постійно, щодня, щохвилини. Це тоді, коли з половинкою, яку любиш, можеш просто помовчати. Якщо не буде вміння почути, то не кожен зможе пронести це почуття крізь життя. Щирість, відвертість, довіра – це три складові мого «рецепту» кохання.

Наталія Боровська: Потрібно працювати над почуттями, розуміючи, що він для мене єдиний чоловік, а я для нього єдина жінка. Він мені завжди каже, що діти виростуть й підуть, а ми залишимось. Це значить, що стосунки мають розвиватися, розбудовуватися кожного дня, щоб нам і далі цікаво було разом. Тому дуже важливими є саме романтичні відносини до кінця нашого життя.

Що ми робимо для цього? Інколи залишаємо дітей й організовуємо поїздки, там де ми лише вдвох і весь час проводимо разом, приділяючи всю увагу один одному.

А ще важливо – «спалити мости», тобто визначитися, що це твоя єдина половина на все життя. Тільки тоді ти віддаєшся цій людині на всі 100%. Тоді ти не дивишся ні на кого іншого, не порівнюєш, не думаєш, що є хтось кращий, а навпаки підтримуєш свого чоловіка. Я щодня йому кажу, що він самий розумний, успішний, гарний.

Коли я сію в ньому силу кохання, позитивні слова, я його надихаю, й він йде вперед. А потім, коли мені складно, він підтримує мене. Я зацікавлена в тому, щоб він був щасливим. Він любить лижі, а я – тепле море. Але я шукаю в лижах позитив, щоб показати йому, що його інтереси, захоплення, цікаві й мені, бо я його люблю.