Златан Ібрагімович забив свій 350-й гол у професійній кар’єрі

У вівторок у півфінальному матчі Кубка французької ліги “Нант” – “ПСЖ” “златановський” гол забив сам Златан.

Варто було підслизнутись воротареві господарів Ріу винести м’яч на Ібрагімовіча, як той моментально переправив його “??щічкою” з 25 метрів за спину голкіперу. “Таке мало кому вдалося б”, – зауважив після гри головний тренер “Нанта” Мішель Дер Закарян.

Той гол став 349-м у професійній кар’єрі Ібрагімовича. А на останній хвилині зустрічі він, замкнувши головою простріл Лукаса до 11-метрової позначки, приніс своїй команді перемогу (2:1) і “округлив” особисте досягнення.

Ось як розподілилися його голи по командам, за які він виступав: 19 м’ячів Златан забив за “Мальме”, 48 – “Аякс”, 26 – “Ювентус”, 66 – “Інтер”, 22 – “Барселону”, 56 – “Мілан “, 65 -” ПСЖ “, 48 – за збірну Швеції.

Таким чином, ще трохи – і паризький клуб стане найбільш урожайним в житті Ібрагімовича, хоча в “Мілані” він теж провів два сезони. У перший – виграв скудетто, в другій – став з 28 м’ячами найкращим бомбардиром серії А (раніше він був найрезультативнішим у італійській першості-2008/09 у складі “Інтера”).

У Франції Ібра в минулому сезоні теж виграв суперечку снайперів і при цьому побив особистий рекорд – 30 голів за чемпіонат. Лідирує він і зараз – 18 м’ячів. А попереду ще 15 турів.

В цілому по поточного сезону швед йде в зразковому графіку “в середньому гол за матч”. Зараз у нього 31 гол в 32 іграх: чемпіонат Франції – 18 (22 матчі), Ліга чемпіонів – 8 (5), Кубок Франції – 3 (2), Кубок Ліги – 2 (2) плюс матч за Суперкубок Франції. До торішнього показника в 35 м’ячів залишилося лише чотири точних удари. Слідкувати за футболістом та іграми – www.livescore.com.

Більш того, Ібрагімович лідирує разом з Джеймсом Родрігесом з “Монако” в класифікації асистентів чемпіонату – по 9 передач. Словом, навряд чи щось завадить йому знову стати найкращим футболістом турніру.