Чи витримає новий губернатор Житомирщини люстрацію, до якої сам закликає?

Новий губернатор Житомирщини Сидір Кізін хоче люстрації та звільнення чиновників із заплямованою діловою репутацією.

Про це він заявив 4 березня в прямому ефірі телеканалу «Союз ТВ».

Він запевнив про те, що українців чекають великі зміни в управлінні державою. Закликав тих, хто заплямував свою ділову репутацію, самостійно залишити займані посади.

Сам же новообраний керівник люстрації не боїться і готовий вийти на Майдан та розповісти про свою роботу.

Можливо Сидір Кизін хоче розказати про свою роботу в 2006 році в юридичній компанії “Кізін, Чібісов і партнери”? Яка раніше мала назву “Портнов і партнери” і яку винуватили в рейдерстві?

Як писали тоді ЗМІ, 27 вересня 2006 році під час прес-конференції в ІА “УНІАН”, голова правління ВАТ “Агрофірма «Провесінь” Іван Півень заявив: “Юридична фірма-рейдер “Кізін, Чібісов та партнери” намагаються захопити ВАТ “Агрофірма «Провесінь” з метою знищення підприємства, продажу його майна та відчуження землі – 100 га”.

За інформацією, порталу antiraider.org.ua, близький партнер Кізіна Сидора Васильовича – Андрій Володимирович Портнов, є одним з організаторів “Народних Реєстрів” – відомого рейдерського реєстратора.

У останнього в різних компаніях працював Кізін Сидір Васильович.

Пан Портнов неодноразово порушував питання про притягнення до відповідальності та звільнення з посад суддів, які брали участь у розгляді судових справ щодо Львівської агрофірми “Провесінь”, яка свого часу перебувала в апогеї рейдерської атаки з боку його партнерів: юридичної компанії “Кізін, Чібісов і Партнери”, ЗАТ “Народні реєстри”, інвестиційного консорціуму “Вихор”.

До речі, причиною люстрації Сидір Кизін називає високу ціну, яку заплатили українці, в тому числі його однопартійці, за свободу від режиму.

«За останній тиждень на території нашої держави відбулося багато подій. Всі три місяці ми були на Майдані, там же загинули 16 наших побратимів, свободівців. Я не боюся люстрації і вже сьогодні готовий вийти до українського народу”, – сказав голова Житомирської облдержадміністрації Сидір Кізін.