Фінський автомобіль майбутнього буде з дерева

Фінська компанія UPM, що займається розвитком лісової промисловості, об’єдналася з групою студентів Університету прикладних наук з Хельсінкі, щоб побудувати екологічний сітікар майбутнього.

Він майже цілком побудований з природних матеріалів і харчується біопаливом.

Концепт під назвою UPM Biofore отримав оригінальний аеродинамічний дизайн кузова і двері, що відкриваються проти ходу руху. Однак, як стверджують його творці, головне в концепті – не форма, а зміст. Точніше, матеріали, з яких він зроблений.

Кузов концепту на 100 % побудований з матеріалів, що мають біологічне походження – навіть при створенні рами використана фанера.

Панелі, якими оброблений інтер’єр, а також частина кузовних деталей створені з біокомпозиції, причому, як стверджують у UPM, ці матеріали відрізняються не тільки екологічною чистотою, але і легкістю.

У підсумку деталі з біоматеріалів важать на 150 кг легше своїх традиційних аналогів і, до слова, легко піддаються вторинній переробці.

При обробці кузова не застосовувалися традиційні розчинники, а інтер’єр оформлений за допомогою екологічних технологій, які UPM використовує у виробництві паперу.

Все це, між іншим, не заважає машині відповідати європейським вимогам з безпеки при зіткненнях, а також стандартам пожежної безпеки.

У рух концепт приводиться 1,2-літровим дизельним двигуном, здатним споживати біопаливо на деревній основі. Воно також розроблено в UPM. За словами представників компанії, концепт покликаний не тільки привернути увагу до екологічної обстановки на планеті, але і продемонструвати можливості використання в різних галузях промисловості поновлюваних ресурсів.

____________________________________________________________________________________
Сможем ли мы в будущем поехать вот на таком автомомбиле в отпуск пока не известно. Но, что точно известно, что кто желает отправиться в Испанию в ноябре, заказать путевку лучше уже сейчас.