Малолітнього втікача з Бердичева знайшли в піцерії у Києві

Працівник київської піцерії, звернувши увагу на хлопця-бродяжку, допоміг повернути його у сім’ю.

Чоловік знайшов інформацію про розшук підлітка в соціальній мережі та повідомив житомирським правоохоронцям.

Повідомлення про зникнення 15-річного Віталія (ім’я змінено – авт.) до Бердичівського МВ УМВС України в Житомирській області надійшло від соціальних працівників у середині лютого.

Вони, відвідуючи родину, виявили, що хлопця немає вдома і про його місце знаходження рідні нічого не знають.

“Сім’я, в якій виховується підліток, перебуває під супроводом соціальних служб як така, що опинилась у складних життєвих обставинах, – розповів начальник міськвідділу Юрій Олефір. – У родині на вихованні четверо дітей. Віталій, як і його старший брат, полюбляє подорожувати і вже не вперше залишає домівку.”

На хлопця, не дуже охайно одягненого, який періодично приходив поїсти, звернув увагу працівник однієї зі столичних піцерій, розташованих неподалік залізничного вокзалу.

Чоловік, у минулому правоохоронець, професійно відзначив, що хлопець може займатися бродяжництвом. Він у соцмережі знайшов повідомлення про розшук підлітка і впевнився у своїх підозрах.

“Я зателефонував за номером, вказаним у інформації про розшук дитини, – розповів Андрій, – ми домовилися з житомирськими міліціонерами, що як тільки знову побачу хлопчину – дам про це знати.”

“Отримавши повідомлення про можливе місце перебування хлопця, ми одразу зв’язалися з київськими колегами, – коментує начальник сектору кримінальної міліції в справах дітей УМВС Галина Шилова. – Ті були напоготові, і, як тільки хлопець знову з’явився, одразу прибули на місце та за кілька годин передали його нам.”

Нині Віталій розповідає, що йому просто подобається подорожувати. Щоразу, втікаючи з дому, він їхав до Києва, адже там, за його словами, завжди є де розважитися і не важко знайти заробіток.

Цього разу він влаштувався сортувальником «секонд-хенду», там же й одягнувся за сезоном.

Міліціонерам хлопець зізнався, що скучив за рідною домівкою, чекає зустрічі з мамою, братами і маленькою сестричкою.

Їх він не бачив понад 4 тижні. Пообіцяв, що більше не втікатиме.