Mercedes-Benz готує до серії водневий кросовер

Керівництво Mercedes – Benz зараз оцінює силові установки на паливних елементах з точки зору доцільності серійного виробництва.

Не виключено, що через три роки в модельній лінії німецької марки з’явиться водневий кросовер або повноцінний позашляховик.

Toyota почне продаж водневих
машин вже в 2015 році …

У 2009 році Mercedes – Benz вже намагалися вивести на ринок автомобіль на водневому паливі. Тоді екологічно чистою силовою установкою укомплектували компактвен B-класу, однак проект незабаром був закритий.

Проте, як заявив проекту Motoring керівник Mercedes – Benz з продажу Ола Калленіус, компанія не збирається відмовлятися від роботи в цьому напрямку. На думку Калленіуса, потенціал водневих паливних елементів з екологічної точки зору важко переоцінити.

У подробиці представник Mercedes – Benz вдаватися відмовився, так що припущення про те, що черговий моделлю марки з водневим двигуном стане саме кросовер – це лише версія деяких експертів.

Крім того, Ола Калленіус заявив, що розвиток силових установок на паливних елементах гальмується не тільки їх дорожнечею, але і вартістю вироблення самого водню, і відсутністю заправних станцій в достатній кількості.

Саме для подолання означених проблем в минулому році компанії Mercedes -Benz, Nissan і Ford домовилися про технологічне партнерство.

Передбачається, що результатом спільної роботи стане силова установка на паливних елементах нового покоління, яку кожен виробник зможе використовувати для створення екологічно чистого транспорту.

Цікаво, що, за попередніми планами, перші результати партнерства повинні з’явитися якраз до 2017 року.

____________________________________________________________________________________
Новости логистики: Страны и регионы. Какой будет рынок автоперевозок в России в 2014 году.