Раніше б за таке посадили – автобаза Житомирської облради накупить шин на півмільйона грн.

КУ “Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я” Житомирської облради закупить шин та камер гумових на півмільйона гривень.

Про це пише “Вісник державних закупівель”.

Дата акцепту 25 березня.

Київське ТОВ «Укравтозапчастина», яке виграло торги у трьох претендентів, запропонувавши найменшу ціну, має поставити автошини різних сезонів, яких має вистачити до кінця року, за двома лотами: 1 – на 360 тис. грн., 2 – на 142 тис. грн.

Як пишуть “Наші гроші”, ТОВ «Укравтозапчастина» раніше належало холдингу «Укрпромінвест» народного депутата Петра Порошенка.

Зараз у самій фірмі стверджують, що її власником є Олег Зімін, давній бізнес-партнер Порошенка.

Офіційно «Укравтозапчастина» належить британській компанії «Айелсі контракт лімітед» (90%) (недвижимость в Лондоне цены) і київському ТОВ «Салон-магазин «Алеко» (10%), яким володіє Олександр Буланий і британська компанія «Бартион ЮК Лімітед».

З моменту заснування «Вісника держзакупівель» у 2008 році було опубліковано дані про підряди «Укравтозапчастини» на 475 млн грн. З них 424 млн грн. припало на період з 2010 року, коли президентом став Віктор Янукович.

До речі, цікавий факт: під час протистоянь у Києві на Грушевського, палаючі шини використовували як захист від нападів силовиків. Після цього, працівники ДАІ арештовували та затримували всіх в кого в багажнику виявляли шини.

Їм майданівці присвятили навіть пісню.