Що таке комп’ютерний стіл? Культ меблів

За комп’ютером ми проводимо вдома довгі години – працюючи, граючи або спілкуючись з друзями.

Вибираємо комп’ютерний стіл у Kult-mebeli для домашнього офісу. Вивчаємо форми, конструкції, варіанти комплектації.

Щоб сидіти біля екрану з комфортом, треба купити комп’ютерний стіл, який підійде вам за формою і оснащенню і органічно впишеться в інтер’єр.

Основні ознаки.

Комп’ютерний стіл – це спеціальний вид меблів, призначений для роботи за комп’ютером. Він сконструйований таким чином, що на ньому раціонально розміщується техніка, а людина працює за столом з максимальним комфортом. У більшості моделей є наступні деталі: висувна полиця для клавіатури, секція для системного блоку, підставка для монітора, полиці – надбудови на стільниці.

Елементи конструкції.

Підставка для монітора дозволяє вивільнити місце на робочій поверхні столу і відсунути екран на зручну відстань (як мінімум – витягнутої руки). Завдяки цьому елементу центр монітора буде знаходитися на рівні очей користувача або трохи нижче – як рекомендують лікарі.

Полиця для клавіатури не кожному здасться зручною. Справа в тому, що під час роботи доведеться «тримати» кисті рук, а цьому вчать лише піаністів у музичній школі. У звичайної людини можуть затекти зап’ястя.

Полиця для клавіатури розвантажує робочий простір на стільниці – це особливо важливо для тих, хто працює з паперами перед комп’ютером.

Надбудови для комп’ютерного столу вміщають оргтехніку і диски. Це полиці, які встановлюють навколо монітора: у своєрідній «ніші» він захищений від відблисків.

Секція для системного блоку зазвичай розташовується в нижній частині комп’ютерного стола. Часто вона знаходиться в глибині конструкції (в 5-8 см від переднього краю стільниці), щоб ви не зачіпали її ногами. Завдання цієї секції – зафіксувати положення системного блоку, забезпечити до нього легкий доступ і достатню вентиляцію.

Перекладина або підставка для ніг – надзвичайно потрібний елемент конструкції стола. При довгій роботі за комп’ютером корисно час від часу витягати ноги і ставити їх на піднесення.

Кабель-канал – це кожух, в який зручно заховати дроти, що сполучають системний блок і периферійні пристрої. Так вони не будуть заважати під ногами і не покриються товстим шаром пилу. Для пучка проводів в стільниці часто передбачається спеціальний отвір.