Стали відомі імена переможців чемпіонату з шахів на Житомирщині

В ДЮСШ № 1 Житомира юнаки та дівчата у вікових групах до 10 років (2004 – 2005 р. н.) і до 8 років (2006 – 2007 р. н.) змагалися в чемпіонаті Житомирської області з шахів.

Про це пише «Житомир Шахматный».

Змагання пройшли 21-22 березня. Учасники – з 73 юних шахістів з Бердичева, Житомира, Коростишева, Коростеня, Новоград- Волинського та Чуднова.

Турнір до 8 років серед дівчат:

До участі зареєструвалося 7 юних шахісток. Змагання проводились за коловою системою.

Перше місце виборола учасниця з Бердичева – Єва Менн із 100 % показником, набравши 5 очок із 5 можливих. Срібною призеркою стала учасниця з Коростишева Юлія Герасимчук. Третє місце посіла учасниця з Житомира Марія Ратнер.

Турнір до 8 років серед юнаків:

До участі зареєструвалося 28 учасників. Змагання проводились за швейцарською системою у 6 турів.

У турнірі одразу три учасника набрали по 5 очок. За додатковими показниками (коефіцієнт Бухгольця) місця розподілили наступним чином.

Лідером став учасник з Коростишева Андрій Яременко (коеф. БХГЦ=23). Другим став учасник із Житомира Віктор Наумчук (коеф. БХГЦ=22). Третє місце одержав ще один учасник з Коростишева Артем Цесельський (коеф. БХГЦ=20).

Турнір до 10 років серед дівчат:

До участі зареєструвалося 10 юних шахісток. Змагання проводились за швейцарською системою у 6 турів.

Переможницею із 100 % результатом стала шахістка з Коростишева Аліка Гурман із результатом 6 очок із 6 можливих. Друге місце посіла учасниця з Житомира Аліна Павлюк. Бронзовим призером стала спортсменка з Житомира Христина Ратнер.

Турнір до 10 років серед юнаків:

До участі у турнірі зареєструвалося 28 учасників. Змагання проходили за швейцарською системою у 6 турів.

Перше місце виборов шахіст-першорозрядник із Житомира Ярослав Новіцький. Друге місце з результатом 5 очок із 6 можливих одержав учасник із Коростишева Богдан Радченко (при чому Богдан програв лише в 1-му турі й більше втрати очок він не допустив, здобувши 5 поспіль перемог). Третє місце посів шахіст із Бердичева Віталій Цегельник, який лише в цьому році перейшов у цю вікову категорію.

Вітаємо переможців та призерів змагань!