Синявська “рознесла” Швайку

Наша землячка Ірина Синявська попросила звільнення з посади директора ДУ «НМЦ «Агроосвіта» та розірвання з нею контракту й оприлюднила відповідну заяву.

Міністру аграрної політики
та продовольства України
Швайці І.О.
Синявської І.М., директора
ДУ «НМЦ «Агроосвіта»

ЗАЯВА

Щойно повернулася з зустрічі Міністра з ректорами аграрних університетів. Сказати: «сумно» – означатиме промовчати. Не зможу.

Усі ілюзії щодо змін в країні розтанули як роса на сонці.

Звідки у Вас, пане Міністре від ВО «Свобода», такі нездорові амбіції? Ви що насправді не хочете визнати необхідність серйозних змін в системі освіти, тільки через те, що вони розпочалися без Вас і вже встигли набити вам оскому словом «реформи»?

Чи ті, хто постачав Межигір’я антилопами, кормами і прислуговував ростовському біженцю грішми, матеріалами та іншими дарами, зуміли переконати Вас у присутності ворогів для того, щоб зберегти собі нікчемні посади?

Мені хотілося вмитися після тієї зустрічі, як після пригорщні гнид…

Ваша реакція на моє прізвище аж до почервоніння переконала, що бездарні істоти, які своїм боязливим бездіянням завадили вчасному фінансуванню освітянських установ, підписанню наказів про атестацію педагогів, незалежний замір знань, утворенню інноваційних навчально-наукових аграрних комплексів, модернізації освіти, традиційних всеукраїнських заходів, встигли добігти до Вас і злякати міфами про мої наміри забрати «Колос», який розікрали ще до 2010 року, про моє бажання захопити харківське майно, про яке відомо тільки Вам та вашим нікчемним землячкам. Нічого такого і в думках не було і немає!

Запитайте у своїх «радників» від соціалістів, сексуальних збочинців та «академіків», чи володіють вони хоча б однією іноземною мовою? Чи, окрім пафосної їзди на білій кобилі 9 травня у Харкові поряд з Вашими ідеологічними ворогами, вони можуть продемонструвати інновації? Чи взагалі їм відомі сучасні підходи до навчання та формування фахівців для АПК?

Ви, молодий і починаючий політик, зробили висновок про те, що «Суліма і Синявська не робитимуть більше реформ в освіті»… Що Вам відомо про наші стосунки, щоб ставити ці прізвища в один ряд??? Чи знаєте Ви, якою ціною ми зберегли аграрну освіту від Суліми і Табачника?

Не все, що розповідають і що Ви хочете чути є істина!

Не знаю, чи пан Тягнибок освідомлений про Ваші спонтанні висновки, бо коли у 2005 – 2008 роках ми стояли під національними прапорами у Базарі на поліссі ще ніхто не знав, що за смертю 359 молодих патріотів, похованих там, буде Небесна сотня, а потім буде уряд пристосуванців. Таких собі політиків, які заради посад зрадять Україну.

Не хочу заважати Вам у Вашому намаганні отримати надумані перемоги за допомогою нікчем.

Прошу звільнити мене з посади директора ДУ «НМЦ «Агроосвіта» та розірвати контракт відповідно до пункту 8 частини першої статті 36 КЗпП України з 20 березня 2014 року.

Нехай береже Господь Україну від нікчем, пристосуванців і зрадників.

Ще зустрінемось, не дай Боже – на барикадах.

19.03.2014 року. І.М.Синявська