ТОНКОЩІ РЕМОНТУ ПІДВІСНИХ СТЕЛЬ

Нерідко господарі квартир задаються питанням, як облагородити стелю, зробивши її краще, красивіше, солідніше.

Подібне завзяття НЕ випадковість, адже стеля – видима і одна з найпомітніших частин будинку.

Промисловість чимало потрудилася над питанням оформлення цієї частини будинку і пропонує найширший асортимент будматеріалів, одним з найцікавіших пропозицій є підвісна стеля, яку можна придбати у http://www.budmagazin.com.ua. Саме про неї і піде мова в нашій статті.

Зробити ремонт підвісних стель не складно, але багато чого залежить від матеріалу. Це легко пояснити. Модульні, плиткові, гратчасті або касетні стелі мають своєрідні способи ремонту.

Зроблені із залізних модулів плиткові і касетні стелі, а також пропозиції з скловати кріпляться до системи окремо. У цьому випадку кожна окрема плита встановлюється по периметру каркаса у власний осередок.

Щоб замінити плиту, досить просто піднятися на драбини, зняти її і встановити нову. Точно таким чином змінюється і пластмасова панель, адже кожен елемент такого виду стелі просто – напросто вставляється один у одного, можна згадати дитячий конструктор.

Рейкові стелі – це складна система, основною складовою якої є несучі профілі і підвіси з алюмінію. Вони НЕ розраховані на від’єднання поламаної рейки і заміни її новою, працездатною. Тому, що відремонтувати стелю створеною за такою системою потрібно міняти кожен елемент конструкції.

Деякі виробники дозволяють користувачам знімати елементи, ремонтувати їх і встановлювати назад.

Підвісні, зроблені з гіпсокартону – це особливі конструкції, що вже видно за способом монтажу і зовнішньому вигляду.

Листи гіпсокартону мають досить великий розмірам, тому з них можна зробити абсолютно рівну і суцільну поверхню стелі, ідеально гладку. Ці листи дуже складно поміняти, набагато складніше модульних плит, так як з’єднуюти шурупами шви – клопітка робота.

Тому в разі поява якихось дефектів або механічного пошкодження (наприклад, появи діри) можна провести частковий ремонт.

Спочатку доведеться визначити наявність під зламаною ділянкою проводів та інших комунікацій. Потім дана ділянка окреслюються і вирізається ножівкою отвір, який закривається дошкою і зміцнюється саморізами.