У Бердичеві колишні “зеки” разом з медиками організували наркобізнес по всій області

Розгалужена схема наркоторгівлі на теренах Житомирщини була викрита оперативниками обласного Управління боротьби з організованою злочинністю у Бердичеві.

До складу організованої злочинної групи, що займалася розповсюдженням різних наркотичних засобів, увійшли п’ятеро жителів м. Бердичева.

Серед них – троє раніше судимих осіб, 27-річна працівниця місцевого медичного закладу та один з його керівників.

“Ще наприкінці минулого року під час оперативно-розшукових заходів оперативники УБОЗ УМВС виявили та вилучили згорток з 5-ма грамами канабісу у 26-річного бердичівлянина, – розповідає начальник УБОЗ УМВС Житомирщини Ігор Заєць. – Було встановлено, що молодик зберігав нарковмісний згорток з метою подальшого збуту. Фактично, це і був кінець ниточки, за якою вдалося розплутати цілий клубок злочинів.”

Невдовзі правоохоронці встановили ще двох чоловіків, які перебували у змові з молодиком і також були причетними до розповсюдження наркотичних засобів.

У подальшому в ході проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання одного зі встановлених осіб було виявлено та вилучено наркотичні речовини у вигляді канабісу та забороненого для вільного продажу нарковмісного бупренорфіну – сильнодіючого напівсинтетичного опіату.

Проведена експертиза повністю підтвердила наркотичний склад вилученого.

“Аби встановити особу постачальника, правоохоронці провели масштабний комплекс оперативних заходів, серед іншого відпрацювали й місцеві медичні заклади, завдяки чому вдалося швидко натрапити на підозрювану особу. Нею виявилася 27-річна працівниця одного з медзакладів,” – коментує перший заступник начальника УМВС Житомирщини Василь Дячук.

Усім чотирьом викритим особам було офіційно повідомлено про підозру, трьом чоловікам судом обрано міри запобіжного заходу: двоє нині утримуються під вартою, ще один знаходиться під домашнім арештом.

Нещодавно в рамках досудового розслідування відкритого раніше кримінального провадження правоохоронці вийшли на ще одного фігуранта – виконуючого обов’язки заступника керівника того самого медичного закладу, з якого здійснювалося постачання наркопрепаратів.

Встановлено, що посадовець власноруч виписав декілька рецептів сильнодіючого бупренорфіну на імена онкохворих осіб. Проте в подальшому виписані ліки потрапили до наркозбувачів.

“Оскільки відшкодування вартості підконтрольних засобів через безоплатні рецепти здійснюється з місцевого бюджету, посадовцю інкриміновано розтрату бюджетних коштів на загальну суму у 20,5 тисяч гривень”, – підсумував Василь Дячук.

Відтак відносно посадової особи медичного закладу слідчими відкрито кримінальні провадження.

Досудове слідство триває.