У Бердичеві вже вдруге змінюють концепцію пам’ятного знаку Небесній Сотні, у Житомирі ще немає й першої

У Бердичеві розробляти концепцію площі Героїв Майдану та пам’ятного знаку Небесній Сотні вже вдруге збираються архітектори, пише “РІОБердичів”.

На самій площі, окрім меморіалу, будуть лавки та клумби з квітами – принаймні так її бачать розробники.

По екскізу поки йдуть дебати.

Архітектори та представники Самооборони Бердичева і району запропонували дещо змінити саму концепцію меморіалу, присвятивши його боротьбі за незалежність українського народу, відобразивши великий історичний шлях, з певним сценарієм.

Щоб сам пам’ятний знак, не обов’язково великий, мав певний історико-значимий сенс.

Також, щоб площа мала органічний вигляд треба продумати, як виглядатимуть фасад ДЮСШ ім. Лонського та чи вписуються туди кафе. Щоб продумати сценарій меморіалу, потрібно зібрати фахівців, щоб врахувати їхню думку.

Наступної п’ятниці,за ініціативою міського голови Мазура, 14 березня, архітектори зберуться знову, щоб обсудити пропозиції, що надійшли до них.

У Житомирі подібний пам’ятник хочуть звести на місці колишнього Леніна. Також планують перейменувати вулицю в честь загиблих майданівців.

Була створена робоча група, куди увійшли і активісти, і архітектори, і представники мерії.

Біля Корольова активістами було ініційовано збір коштів.

Правда, які результати і чи були зустрічі поки не відомо. Сайт мерії про це не пише. Як і немає ініціативи від теперішньої міської влади.

Лише відомо, що активісти самі знаходять людей, які готові дати кошти.

Єдине, що за словами місевого бізнесмена Розенблата, він оголосив конкурс і грошову нагороду за кращий проект.