У Малинському районі тривають розшуки 10-річного хлопчика. Фото

Усю ніч 4 березня працівники Малинського МВ УМВС України в Житомирській області разом із місцевими жителями розшукували 10-річного Святослава.

Хлопець вийшов з дому напередодні удень, однак повідомлення про його зникнення надійшло до міліції лише пізнього вечора. Наразі є підозра, що хлопець був на кризі місцевої водойми.

Виходячи у післяобідню пору з дому, Святослав сказав, що йде до двоюрідного брата. Однак, як згодом встановили працівники міліції, того дня в оселі родичів він так і не з’явився.

Не дочекавшись сина увечері додому, мати спочатку самостійно обдзвонила всіх знайомих та друзів хлопця і лише близько 22.00 вечора звернулась за допомогою до міліції.

Усю ніч прибулі працівники Малинського міськвідділу та сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС разом з місцевими жителями обходили домогосподарства села, сподіваючись знайти хлопця.

– За однією з версій, – розповідає начальник Малинського МВ УМВС Михайло Старовойт, – він міг заснути у хаті-пустці чи будь-де, де тепло: на горищі з сіновалом, у підсобному приміщенні. На жаль, ні подворовий обхід, ні прочісування прилеглої території результатів не принесли.

Ніхто із численних родичів хлопця також не зміг повідомити правоохоронцям будь-якої інформації про можливе місце перебування дитини.

Уранці з світанком стало можливим обстеження місцевого ставка. За словами місцевих жителів, хлопець разом зі старшими часто рибалив на водоймі. Нині ставок частково вкритий кригою, однак місцями вона проламана.

На даний час до обстеження водойми залучені працівники Управління Міністерства з надзвичайних ситуацій та водолази.

Як розповіла начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС Галина Шилова, сім’я Святослава два роки тому переїхала у с. Іванівку Малинського району, звідси родом мати, де нині й проживають. Хлопець серед однолітків та односельчан характеризується позитивно.

Працівники міліції роблять все можливе, щоб знайти малолітнього Святослава й звертаються за допомогою до всіх небайдужих людей.

Прикмети хлопчика: зріст 135 см, на вигляд 10-12 років, худорлявий, волосся світле, очі карі, обличчя кругляве. Одягнений у чорну спортивну куртку з синіми вставками, чорні спортивні брюки, зимові чорні кросівки, чорну в’язану шапочку з білими ромбами, сірий гольф.