У Женеві назвали трійку кращих автомобілів світу

На Женевському автосалоні відбувся останній відбір претендентів на звання “Автомобіля року в світі” – журі вибрало трійку фіналістів.

Переможця престижного конкурсу назвуть на автосалоні в Нью -Йорку, який відбудеться в квітні поточного року.

Цього року в конкурсі “Автомобіль року в світі” (World Car of The Year) передбачено п’ять номінацій (на одну більше, ніж раніше).

Чотири вже знайомих: власне “Автомобіль року”, “Кращий спортивний автомобіль року”(World Performance Car), “Кращий екологічний автомобіль” (World Green Car) і “Кращий автомобільний дизайн” ( World Car Design of the Year ). І одна нова “Кращий люксовий автомобіль” ( World Luxury Car ).

Європейським автомобілем року
став Peugeot 308 …

У першій і найголовнішій номінації в 2014 році було 24 претендента. Кращими з них виявилися Audi A3, BMW 4 Series і Mazda3. До речі, на сайті japan-cars.com.ua усі деталі, як і для інших японських марок, завжди знайдуться.

Вперше за довгий час жоден автомобіль Volkswagen не дійшов до фіналу.

У новій номінації фіналістами стали Bentley Flying Spur, Mercedes -Benz S-Class і Range Rover Sport. На звання кращого спортивного автомобіля року претендують Chevrolet Corvette Stingray, Ferrari 458 Speciale і Porsche 911 GT3.

Серед “зелених” машин особливо відзначилися, на думку журі, Audi A3 Sportback g – tron (+ Audi e – gas), BMW i3 і Volkswagen XL1.

До речі, жодного гібрида, що також відходить від традиції.

І, нарешті, на звання найкрасивішого автомобіля претендують BMW i3, Mazda3 і Mercedes-Benz C-Class. Зазвичай в цій категорії до фіналу доходить як мінімум один спортивний автомобіль або суперкар.