У Житомирі не забувають про ветеранів Великої Вітчизняної Війни

Учасник та Ветеран Великої Вітчизняної війни, житомирянин, який на свої очі бачив підняття прапора перемоги над Рейхстагом в Берліні Борис Леонтійович Стадницький 24 березня 2014 року відзначив 90 років.

Ветерана привітали вчителі ЗОШ № 36 ім. Я. Домбровського, в якій ветеран викладав трудове навчання.

На честь іменинника виконали «Многая літа» та побажали міцного здоров’я.

Борис Леонтійович показав фотоальбом – фотографії дитинства і юності, поділився спогадами буремних воєнних років, коли доводилось миттєво приймати рішення і нести відповідальність за інших солдат.

Борис Стадницький має низку відзнак, звань і нагород, зокрема, медалі «За отвагу», «За боевые заслуги» – між іншим, це улюблена нагорода фронтовика, адже для нього вона є перевіркою його у ролі розвідника, «25 лет Победы над Германией» та ін.

Щороку на урочистому концерті в ЗОШ № 36 напередодні Дня Перемоги, виступав перед учнями школи, закликаючи до свідомого життя в дусі взаєморозуміння, миру, злагоди між народами, етнічними, національними, релігійними групами. Під час зустрічі з учнями ділився спогадами про буремні воєнні, фронтові роки. Як учасник Великої Вітчизняної війни здійснював патріотичне виховання учнів.

Народився 24 березня 1924 року в Бердичеві.

Одержав середню спеціальну освіту в Московському заочному індустріально-педагогічному технікумі профтехосвіти (1967 р.).

У 1943 році був мобілізований до Радянської Армії і направлений на навчання в Златоуставське кулеметне училище.

Під час війни був поранений, перебував у госпіталі.

До травня 1945 року знаходився на фронтах Великої Вітчизняної війни на посаді командира кулеметного взводу, командира кулеметної роти, офіцера зв’язку командування та ад’ютанта старшого стрілкового батальйону. В грудні 1945 року був демобілізований із рядів Радянської Армії.

Після демобілізації почав працювати в ремісничому училищі на посаді майстра виробничого навчання. У 1969 році був переведений на посаду старшого майстра виробничого навчання училища, де пропрацював до лютого 1973 року.

З вересня 1973 року працював вчителем трудового навчання в ЗОШ № 36 Житомира.

Стаж безпосередньої педагогічної роботи 60 років.

Микола Судак і Борис Стадницький (Берлін, серпень 1945)