У Житомирі поети декламували улюблені твори. Фото

25 березня 2014 року в оновленій читальній залі ННІ філології та журналістики Житомирського державного університету імені Івана Франка вже втретє відбулась поетична зустріч з нагоди Всесвітнього дня поезії.

Поетичні зустрічі започатковані кафедрою теорії та історії світової літератури за ініціативи її завідувача професора Володимира Єршова, а куратором цього заходу стала доцент Галина Бондаренко.

Як правило, на свято запрошуються не лише студенти та викладачі, поети та шанувальники поезії, але й колишні випускники вишу. Часто це стає своєрідним творчим звітом, можливістю поспілкуватися, розповісти про майбутні плани, надбання, почитати власні вірші, згадати поетичні шедеври улюблених поетів.

У цьому році «родзинкою» свята стала презентація першої поетичної збірки Михайла Манька «Вірші однієї Музи». Михайло після закінчення ННІ філології та журналістики у 2011 році працює в рідному місті Лугини. З 2013 року член Національної спілки журналістів України.

Крім Михайла Манька, поетичний «десант» був репрезентований, Богданом Коханевичем, поетом із Новоград-Волинського, політиком і громадським діячем, чиї вірші також знайшли доброзичливий відгук і мали успіх, а також Костею Омелянчуком, учнем 11 класу Жовтневої ЗОШ на Лугинщині, який є лауреатом ІІ, ІV та V Всеукраїнського фестивалю «Лелеченьки» на заклик Ніни Матвієнко, лауреатом Всеукраїнського пісенного фестивалю «Зорецвіт».

На свято поезії приїхали тогорічні бенефіціантки, житомирянка Оксана Науменко та киянка Ольга Городецька (обидві випускниці університету), які відгукнулися на запрошення й знову радували присутніх своїми новими віршами.

Не залишилися пасивними й студенти. В другій частині вечора у «вільний мікрофон» звучали улюблені вірші Т. Шевченка, А. Вознєсенського, Ю. Моріц, М. Цвєтаєвої у виконанні Ольги Білаш, Марії Суй, Андрія Гуцало та ін. Виступив також культурний діяч, поет і письменник Володимир Шинкарук, який продекламував свій улюблений вірш.

Свято пройшло в піднесеній атмосфері високої духовності та справжнього натхнення. Читати вірші продовжили на кафедрі за кавою, чаєм та дружньою бесідою.

P.S. Щира подяка за технічне забезпечення цього заходу працівникам бібліотеки та студентці 22 групи ННІ філології та журналістики Вірі Смоляр.

Галина Бондаренко