У Житомирі щодня збільшується кількість біженців з Криму, які потребують нашої допомоги

Вчора у Житомирі з’явилися перші біженці з Криму, які потребують допомоги, сьогодні їх вже десятки, повідомили Репортер в обладміністрації.

Ані чинне законодавство, ані оперативні заходи просто не встигають за подіями. Про це 20 березня повідомив заступник голови облдержадміністрації Яросав Долгих під час брифінгу для представників ЗМІ.

«Сьогодні облдержадміністрація і обласна рада роблять усе можливе, щоб мінімізувати негативні наслідки трагічних подій у Криму», – наголосив посадовець.

Окрім людей, які прибувають самостійно, до представників влади звернулись 14 родин із Євпаторії, вихідців із Житомирської області.

Допомоги потребують люди, які не зі своєї вини стали безхатченками. Це дружини українських військовослужбовців, тих, хто відмовляється писати рапорти, отримувати російське громадянство.

Їх виселяють у примусовому порядку зі службового житла. Ці люди в прямому сенсі опинилися на вулиці.

«Відмовити їм ми не маємо ані морального, ані юридичного права. Ми зобов’язані їм допомогти», – заявив Ярослав Долгих.

Ведеться активна робота по організації евакуації цих людей і майна. Кошти на такі цілі в бюджеті не передбачені, отже їх потрібно збирати.

Так, профспілка облдержадміністрації прийняла рішення і перерахувала на ці потреби 5 тис. грн.

Ярослав Долгих звернувся із проханням надавати допомогу не тільки на загальнонаціональні рахунки.

Для житомирян відкрито рахунок на базі обласного благодійного фонду «Людяність».

«Цей фонд перевірений, ми за нього несемо персональну відповідальність. Нам потрібно 80 тис. грн. – це вартість п’яти фур, які привезуть сім’ї і їхнє майно. Водії погодились їхати безкоштовно. Питання розселення вже вирішено, питання пропуску через КПП, через кордони теж вирішується», – повідомив Ярослав Долгих.

Заступник голови облдержадміністрації зазначив, що готується окрема заява і звернення голови ОДА до Кабінету Міністрів з проханням дозволити брати ці кошти з резервного фонду, але люди не можуть чекати

Отже, мешканців Житомирської області просять надати фінансову допомогу.

Необхідні реквізити: ПУаТ Фідобанк, МФО 300175, ЄДРПОУ 14351016, код: 22064928, р/р 26002000463536. Благодійний фонд «Людяність», призначення платежу: благодійна допомога.

За перерахування коштів банк не здійснює жодних стягненень.

____________________________________________________________________________________

Затока – это лучший отдых на берегу Черного моря. Солнце, пляж и прекрасное теплое море. Приезжайте!