У Житомирській області розпочато кримінальні справи по землі та “Доступному житлу”

У Житомирській області спрівробітниками УМВС та прокуратури розпочато кримінальні справи по незаконній видачі Держземагентством землі та будівництві по програмі “Доступне житло”.

Так, оперативники Управління державної служби боротьби з економічними злочинами УМВС у ході перевірки фінансування бюджетних програм встановили факти завищення обсягів та вартості будівництва житлового комплексу по державній програмі «Доступне житло».

Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву упродовж 2012-2013 років з державного бюджету фінансувалось будівництво 9-ти поверхового 178-квартирного будинку у м. Житомирі. До загального комплексу, який нині частково здано в експлуатацію, входять підсобні приміщення та паркінг на 36 місць.

Однак у ході перевірки використання бюджетних коштів оперативники УДСБЕЗ УМВС України в Житомирській області встановили серйозні зловживання зі сторони підрядчика, який безпосередньо виконував будівельні роботи.

“Нами було встановлено значне завищення реальних обсягів та вартості проведених робіт, – прокоментував начальник УДСБЕЗ Юрій Крошко. – У результаті протиправної діяльності керівника та інших службових осіб закритого акціонерного товариства штучно збільшено витрати на будівництво на 2 мільйони гривень”.

А прокуратурою Брусилівського району Житомирської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення протиправних дій службовими особами районного відділу Держземагентства.

Установлено, що службовці держустанови без проведення обов’язкової експертизи внесли недостовірні відомості до висновку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду.

Зокрема, посадовці внесли дані, що на цих ділянках відсутні ґрунти, які відносяться до особливо цінних агровиробничих груп.

Унаслідок цього одному з приватних підприємств області незаконно передано в оренду 300 га землі.

Такими діями державним інтересам завдано збитків на 2,1 млн гривень.