У Житомирській області стріляли у таксиста

24 березня 2014 року близько 20 години працівники таксі м. Олевськ отримали повідомлення від колеги, що на нього скоєно озброєний напад на автодорозі Київ-Ковель.

Вже за 11 хвилин після дзвінка колеги-таксисти на робочому автомобілі з працівниками міліції дісталися місця події.

По прибутті автомобіль марки «Шевроле Авео» був вже пустим, дверцята відчиненими, і лише за кілька секунд вони почули крик про допомогу водія таксі, який, не дивлячись на численні тілесні ушкодження, затримав одного з нападників та лежав з ним на узбіччі.

Як виявилося пізніше, двоє молодиків напідпитку викликали таксі в одне з сіл Олевського району, дорогою пасажири попросили зупинити машину, начебто щоб сходити в туалет.

Один з пасажирів вийшов з авто, другий дістав травматичну зброю і зробив чотири постріли у водія гумовими кулями, в тому числі в голову та область шиї.

При цьому він вчасно зорієнтувався і таки встиг зателефонувати своїм колег та забрати ключі з замку запалювання, тим самим попередивши викрадення транспортного засобу.

В нагоді став електрошокер, завдяки якому і вдалося затримати одного із нападників, який, як з’ясувалося пізніше, вже був раніше судимим.

Другому-таки вдалося втекти.

Колеги-таксисти, не дочекавшись машини швидкої допомоги (її вони зустріли дорогою на виїзді з міста), самі доставили потерпілого до лікарні, наразі він знаходиться в травматологічному відділенні Олевської ЦРЛ.

Слідчо-оперативною групою райвідділу було встановлено, що один з нападників діяв за попередньою змовою з невстановленою особою.

Вони мали за мету заволодіти грошовими коштами, тому й здійснили розбійний напад на таксиста, який проходив стажування.

Наразі відкрито кримінальне впровадження.

Валентина Кравченко.