У Житомирській області за січень-лютий найбільше подорожчали овочі та фрукти, загалом на 7,7%, в основному, за рахунок подорожчання капусти на 46,4%, картоплі – на 22,3%, а подешевшали яйця на 26,8%.
Про це Репортер повідомили в управлінні статистики.
Поряд з цим овочі, вирощені з насіння, подешевшали на 1,8%
Цукор подорожчав на 5,3%, сметана, масло, шоколад, кисломолочна продукція, сири, фруктові соки, молоко – на 2,4–1,2%.
У межах 1,1–0,2% піднялись ціни на морозиво, соуси, приправи, бакалійні товари, десерти, супи, мінеральні та джерельні води, мед, кондитерські вироби з цукру та борошна, оливкову олію, маргарин, яловичину, чай.
Сало, соняшникова олія, свинина, макаронні вироби, безалкогольні напої, кава, сіль, прянощі та кулінарні трави – на 2,7–0,4%.
Ціни на фрукти піднялись в цілому на 9,9%, серед них банани подорожчали на 17,5%, яблука – на 15,2%, цитрусові – на 4,3%.
З початку року ціни на алкогольні напої, тютюнові вироби підвищились в цілому на 4,1%, у т.ч. на тютюнові вироби – на 7,5%.