В Житомирі пропонують виділити приміщення для Народного дому

Враховуючи висловлені учасниками громадського форуму зауваження та пропозиції щодо покращення взаємозв’язків органів влади та місцевого самоврядування із громадськістю певних територіальних громад, форум вирішує:

1. Звернутися до депутатського корпусу з пропозицію, на засіданні найближчої сесії Житомирської міської ради, проаналізувати та затвердити заходи щодо покращення ситуації у взаєминах та комунікації влади і громади міста.

У ході підготовки сесії міської ради форум пропонує обговорити напрямки та конкретні заходи, які призведуть до покращення процесу інформування громади, вивчення громадської думки та поліпшення комунікації між владою та громадськими організаціями, органами самоорганізації населення.

2. Запропонувати депутатам міської ради обговорити питання щодо виділення для потреб громадських організацій, об’єднань приміщення для організації роботи Українського (Народного Дому) будинку. Прийняти рішення щодо питань фінансування мінімальних потреб для організації роботи потрібної для громадськості міста установи.

3. У відповідності до прийнятого Закону «Про люстрацію» створити громадський люстраційний комітет ФОРУМУ, який має долучитися до створених державою люстраційних комісій та організувати прийняття інформації від громадян, як важливого інструменту контролю за роботою органів влади та органів місцевого самоврядування.

Для більш ефективної роботи організувати гарячу лінію – «люстрації» причетних до корупційних дій чиновників, формування списків скомпрометованих чиновників за участю журналістського середовища та оприлюднення на форумі громадських організацій.

4. Для запобігання створення напруги в суспільстві за рекомендацією громадського об’єднання «Матері Майдану» створити громадський «кризовий центр», який буде сприяти прийняттю та розміщенню людей з Криму та їх морально – психологічної реабілітації, та інших осіб – учасників Майдану

5. Проводити ФОРУМ громадських організацій один раз на три місяці, а в разі необхідності – і частіше, забезпечивши широке та всебічне інформування громадськості про його рішення та застосування їх на практиці.

6. З числа учасників ФОРУМУ заснувати оргкомітет, організатором цього заходу доручити ведення поточних справ по донесенню рішень до влади, а також в подальшому організовувати аналогічні заходи.

7. З метою покращення ситуації у напрямку інформування громади міста Житомира про роботу органів місцевого самоврядування один раз на місяць проводити міські віче за участі керівництва міста та представників Житомирської ОДА.