В Житомирі відбудеться круглий стіл з метою порятунку ковзанки

13 березня 2014 року о 14.00 в приміщенні Студії «Ц-ТВ» громадські лідери та влада шукатимуть шляхи збереження в Житомирі льодової ковзанки як соціального об’єкту.

Є декілька варіантів:

1. Зберегти ковзанку в “Глобал ІСЕ”, або в “Плаза”.

2. Створити муніципальну ковзанку.

До участі в обговоренні запрошені представники міської та обласної влади, ПАТ “Енергопостачальна компанія “Житомиробленерго”, Сімейно розважальний центр «Острів розваг», тренер та член батьківського комітету обласної Федерації фігурного катання на ковзанах та представники місцевих ЗМІ.

Запрошуємо Вас взяти участь круглому столі «Збережемо ковзанку» або делегувати представника. Про участь у обговоренні просимо повідомити не пізніше 17.00 години 12 березня 2014 року.

Довідкова інформація:

Приватна ковзанка «Глобал ІСЕ», яка належить до сімейного центру «Острів розваг» та ковзанка в спортивно розважальному комплексі «Плаза», припиняє функціонування на півроку. За словами дирекції центрів, прийняття такого рішення зумовлене неспроможністю сплачувати високі тарифи за електроенергію. В літній період, через погодні умови утримання ковзанки, потребує подвійних затрат електроенергії.

Поряд з тим, у цю пору року кількість відвідувачів різко зменшується та вибрати враховуючи температуру влітку збільшуються. У зв’язку з цим, адміністрацією сімейного центру «Острів розваг» було прийнято рішення про створення на даній території батутного комплексу, який функціонуватиме у теплу пору року. Спортивно розважальний комплекс «Плаза» також планує розморозити свою ковзанку.

На ковзанці «Глобал ІСЕ» обласна Федерація фігурного катання на ковзанах регулярно проводить тренування. За словами тренерів, кожне втрачене заняття, негативно впливає на фізичну підготовку фігуристів. Тому, відсутність місця для тренувань протягом пів року означає занепад цього виду спорту.