В Житомирській області шахраї видурили у пенсіонерів 30 тис. грн.

Днями до Андрушівського райвідділку міліції надійшло повідомлення про те, що в с. Бровках дві невідомі жінки видурили у літнього подружжя усі грошові заощадження.

Коли за вказаною адресою прибула слідчо-оперативна група, згорьована 83-річна господиня зі своїм 87-річним чоловіком розповіли, що уранці до їхньої оселі увійшли дві жінки.

Мету свого візиту вони спочатку пояснили перевіркою показників електролічильника. Старенькі не відмовили, а непрохані гості скористалися можливістю оглянути їхню хатину.

Раптово одна з жінок заявила, що на господарів наведено страшну порчу, яка незабаром має вкоротити обом віку, звідси й усі негаразди – життєві та зі здоров’ям.

Дивно, але літні люди повірили кожному слову й ні на секунду не засумнівалися у почутій нісенітниці. Відтак, аби позбавитися від навроченого, господиня з острахом віддала в руки невідомих усі заощадження – 30 тисяч гривень!

«Віщунка» діловито загорнула гроші в газету й поклала згорток під подушку, наказавши господарям не діставати його впродовж декількох годин.

Дочекавшись визначеного часу, господиня таки розгорнула пакунок і ледь не знепритомніла: замість грошей у ньому знаходилися лише вирізки з таких самих газет.

“Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства, – каже начальник Андрушівського райвідділу міліції Сергій Бойко. – На жаль, поважний вік подружжя завадив комусь із господарів запам’ятати зовнішні прикмети «віщунок», лише загальні їх риси. Проте правоохоронці розпочали комплекс заходів, направлених на встановлення їх осіб та безпосереднє затримання.”