Всіх нових начальників житомирського УМВС можуть позвільняти

Всіх нових начальників житомирського УМВС можуть позвільняти, наразі їх переведуть в статус в.о.

Про це написали у фейсбуці міністр Аваков та голова люстраційного комітету при Кабінеті міністрів Соболєв.

“Знову про призначення в МВС, які викликають стільки обурення. До ночі вчора обговорювали це з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. З його ініціативи”, – написав Єгор.

“Непривычно, необычно – испытание для офицеров и служащих. Но это часть пути, как вернуть доверие к МВД, в том числе через внятные кадровые назначения. Этот путь надо пройти. Сегодня я издам приказ о начале процедуры”, – написав Аваков.

Згідно їх слів усі домовилися:
1. Міністр звільняє усіх призначених керівників обласних управлінь міліції і ДАІ

2. Міністр робить їх в.о.

3. Люстраційний комітет спільно з кадровою комісією МВС організує аналіз роботи та публічний підбір кандидатів за участі громадськості.

Критерії до нових керівників міліції і ДАІ областей, механізми відбору та консультацій з людьми вироблять теж публічно.

“Егор Соболев предложил к участию в процедуре со стороны Люстрационного комитета, кроме него самого – от журналистского цеха Юрия Бутусова, от правозащитных организаций Евгения Захарова. Я согласился.Это не буде растянутая процедура, у страны нет времени для затяжек – начинаем прямо сегодня поздним вечером. В добрый путь!” – підсумував міністр внутрішніх справ.

Можливо це врятує УМВС від панібратства, яке і зараз панує у стінах управління, як повідомляють Репортеру деякі працівники, покаже час.