Вибираємо комп’ютерні столи від Культ Меблів

Комп’ютерний стіл нині є мало не обов’язковим предметом інтер’єру.

Він з успіхом може замінити вам стіл письмовий, а часом і обідній. Це в тому випадку, якщо домашнє робоче місце з ряду письмово-комп’ютерних моделей.

Як правило, воно має безліч комп’ютерних «опцій» і досить широку стільницю. Але мають «право на життя» і компактні столики, оснащені лише висувною полицею для «клави» і підставкою для системного блоку.

Варіантів комп’ютерної меблів пропонується чимало. Як вибрати комп’ютерний стіл і на що потрібно звернути увагу при виборі розглянемо в цій статті.

В основному комп’ютерні столи бувають двох видів: «прямі» і «кутові». Найбільш ергономічна форма стільниці – криволінійна. Вона вже там, де стоїть монітор (в наявності – економія місця і зручність при роботі), а з боків стільниця – ширше, тут саме місце для паперів, документів, всяких дрібниць. Сюди ж, на широку бічну частину зручно ставити колонки.

Система компоновки ліво- і правостороння (залежить від того, куди ставиться системний блок, ліворуч або праворуч) можлива для всіх видів столів.

Під час роботи системний блок повинен добре вентилюватися, так що закрите місце для нього не підходить. У ряду моделей місце під «системника» абсолютно мобільне: фактично це просто майданчик з коліщатками. Згідно науковим вимогам організації робочого місця глибина стільниці повинна становити від 60 до 80 см.

Комп’ютерні столи з дерева (бюджетні варіанти – сосна, береза??, вільха). Але в основному ці меблі роблять, комбінуючи матеріали. Наприклад, фасади тумб і висувних ящиків – з ДСП або МДФ, а оздоблення – натуральним шпоном. При купівлі такого столу потрібно уважно подивитися на окантовку крайок. Вона повинна бути скрізь, у тому числі і на задній, невидимій стороні. Кант повинен бути врізаний або приклеєний щільно і рівномірно, а його товщина повинна бути більше півтора сантиметрів, інакше він швидко прийде в непридатність.

Останнім часом у продажу все частіше стали з’являтися «екологічні» комп’ютерні столи зі стільницями зі скла. Очевидний плюс скляних комп’ютерних столів полягає в тому, що вони візуально не захаращують простір.

Такий предмет меблів може стати родзинкою практично будь-якого інтер’єру. Скляну стільницю мити легко, а подряпати практично неможливо. Загартоване скло товщиною 8-10 мм витримує навантаження до 100 кг!

 Як вибрати комп’ютерний стіл.

Але перш ніж купувати такі «скляні» меблі, обов’язково спробуйте за комп’ютерним столом посидіти. Не факт що такий варіант вам підійде – крізь скло будуть видні і ваші коліна, і підлога, так що зосереджуватися буде непросто. Вийти з положення можна, замовивши кольорову скляну стільницю: зазвичай колір їй надають за допомогою спеціальної плівки, або фарбують, попередньо обробивши піскоструминним способом. Перший варіант простіше і дешевше, другий – надійніше: така поверхня більш стійка до зовнішніх впливів.

Зручність понад усе.
Вибираючи стіл для роботи, перевірте, чи достатньо під ним місця. Ніякої тісноти! – Ось головне гасло зручності при виборі комп’ютерного столу.

У деяких конструкціях комп’ютерних столів передбачені спеціальні перекладини для ніг.

Ще одна корисна деталь – кабель-канал для проводів. Якщо штатного кабель-каналу немає, можна придбати знімний і самостійно прикріпити до стільниці: проводи не будуть припадати пилом і заважатиме під ногами.

Не так давно в ряду комп’ютерних столів з’явилися моделі з регульованою по висоті стільницею. Якщо потрібно, їй надається ухил.

Це регулювання нахилу стільниці легко дозволяє тримати правильну поставу, що особливо важливо для школярів-малюків.

Щоб монітор не впав, в таких моделях є для нього полиця-надставка.

Тепер питання як вибрати комп’ютерний стіл для вас з’ясоване, сподіваємось. Тому тепер можете сміливо замовляти для себе стіл в інтернет-магазині Kult-Mebeli.

І навіть, якщо ще щось буде не зрозуміло, спеціалісти магазину Вам підскажуть що до чого.